Τα "ζεστά πιροσκί" των S-400, η ρωσική Armata και τα νεύρα των ΗΠΑ

Ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400
Ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 AP

Η Ουάσινγκτον διαπιστώνουν πλέον ότι οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να κάνουν “χρυσές δουλειές” και μάλιστα σε χώρες εξαιρετικά σημαντικές.

Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Ρωσίας στον πλανήτη για τα γεωπολιτικά τους ενδιαφέροντα και συμφέροντα συνδέεται άμεσα και τους εξοπλισμούς! Πολλές φορές είναι πιο σημαντικοί οι εξοπλισμοί…

Όπως γράφει το Militaire.gr oι ΗΠΑ διαπιστώνουν πλέον ότι οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να κάνουν “χρυσές δουλειές” και μάλιστα σε χώρες εξαιρετικά σημαντικές. Οι S-400 για τους οποίους ο Πούτιν είχε προβλέψει -και δικαιώνεται- ότι θα “πωλούνται σαν ζεστά πιροσκί”, δεν είναι το μόνο …προϊόν που προκαλεί εκνευρισμό στις ΗΠΑ. Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να “σπάσουν” την αγορά και σε άλλα . Η Ινδία που έχει ήδη συμφωνήσει για την αγορά S-400,συζητά πολύ σοβαρά και αγνοώντας τις αμερικανικές προειδοποιήσεις, να αγοράσει και το νέο ρωσικό άρμα μάχης: το Armata.

Η Ινδία είναι πολύ καλή πελάτισσα των ΗΠΑ στους εξοπλισμούς.

Τα τελευταία χρόνια, το ινδικό Υπουργείο Άμυνας έχει παραγγείλει αεροσκάφη P-8I Poseidon C-17 Globemaster III και C-130 Hercules και επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache.Όλα αμερικανικά και πανάκριβα. Η Ουάσινγκτον έχει έρθει σε δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με το νόμο  CAATSA που έχει ως στόχο να αποτρέψει το εμπόριο με τις ρωσικές εταιρείες  αμυντικής βιομηχανίας, η Ινδία θα μπορούσε θεωρητικά να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Ωστόσο ο νόμος προβλέπει εξαιρέσεις, σύμφωνα με την επιθυμία του  υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις , ο οποίος θέλει να αποφύγει τις διπλωματικές περιπέτειες  με χώρες όπως η Ινδία. Η οποία όμως φαίνεται ότι το παρατραβάει κατά την άποψη των Αμερικανών.

Από  την 1η Οκτωβρίου, ο επικεφαλής του επιτελείου του Ινδικού Στρατού, βρίσκεται σε επίσκεψη στη Ρωσία. «Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην αναβίωση της Ινδο-ρωσικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης και στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας», ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας.

Σύμφωνα με  πηγές από την Ινδία, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν  στη Ρωσία  είναι η πιθανή αγορά του νέου ρωσικού άρματος μάχης Τ-14 Armata. Οι ανάγκες της Ινδίας σε αρματικό δυναμικό είναι τεράστιες, δεδομένου ότι πρόκειται να αντικαταστήσει  1.770 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην δεκαετία του 2020, καθώς και τα άρματα μάχης  Τ-72 . Μια τέτοια σύμβαση θα μπορούσε να φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια!

Για τη Ρωσία, η ινδική αγορά θα ήταν μια σωτηρία για το Armata, που έχει προβλήματα χρηματοδότησης. Το νέο άρμα μάχης βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική φάση.

Το T-14 Armata διαθέτει αυτοματοποιημένο πυργίσκο και το ενεργό σύστημα προστασίας Afganit. Θα απασχολεί  πλήρωμα μόνο τριών ανδρών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Η ελληνική ΑΟΖ, το “αμερικανικό στρατιωτικό αποτύπωμα” και το παράδειγμα της Αιγύπτου
Ναυμαχία του Ναυαρίνου: Γιατί πραγματικά έγινε σαν σήμερα το 1827;
Τι πραγματικά συμβαίνει με τα “τουρκικά” F-35 και γιατί κάποιοι στις ΗΠΑ θέλουν να τα δώσουν στην Άγκυρα;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network