Ταϊλάνδη: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο επιτελείο του στρατού

Ταϊλάνδη: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο επιτελείο του στρατού

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν δια της βίας στο κτίριο του γενικού επιτελείου του Ταϊλανδικού Βασιλικού Στρατού στην Μπανγκόκ ενώ απειλούν την έδρα του κυβερνώντος κόμματο

Οι διαδηλωτές παραβίασαν τη θύρα στις 12:10 (τοπική ώρα, 07:10 ώρα Ελλάδας) και είναι τώρα μέσα στο γενικό επιτελείο του στρατου ξηράς

"Θέλουμε να ξέρουμε με ποια πλευρά είναι ο στρατός", φώναζε ένας διαδηλωτής. Μερικοί σκαρφάλωσαν στις πύλες του κτιρίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Αλλού στην πρωτεύουσα, εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Γινγκλάκ. Διαδηλωτές έχουν καταλάβει εδώ και ημέρες επίσημα κτίρια στην Μπανγκόκ ελπίζοντας ότι θα ρίξουν έτσι την κυβέρνηση.

Η κινητοποίηση διαρκεί εδώ και ένα μήνα εναντόν της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα και του αδελφού της, του Τακσίν, πρώην πρωθυπουργού ο οποίος ανατράπηκε με πραξικόπημα το 2006, αλλά παραμένει στη καρδιά της ταϊλανδέζικης πολιτικής παρά το γεγονός ότι είναι εξόριστος.

Οι διαδηλώσεις πήραν έκταση αυτή την εβδομάδα. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι απέρριψαν την προσφορά της Γινγκλάκ για διάλογο, παραμένουν σήμερα σε πολλά επίσημα κτίρια που έχουν καταλάβει, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Οικονομικών. Πολιόρκησαν πολλά άλλα, μεταξύ των οποίων την έδρα της εθνικής αστυνομίας, στην οποία έκοψαν χθες το ρεύμα.

Σήμερα στράφηκαν και εναντίον της έδρας του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο είχε κερδίσει με διαφορά τις τελευταίες εκλογές, το 2011, όπως έκαναν πριν απ' αυτό και όλα τα άλλα κόμματα υπέρ του Τακσίν εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Thai protests swell as PM survives vote

SHARE:

24Media Network