Ταϊλάνδη: Κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια λόγω διαδηλώσεων

Ταϊλάνδη: Κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια λόγω διαδηλώσεων
PHOTOGRAPH: GEORGE HENTON/DEMOTI

Πανεπιστήμια και δημόσια σχολεία στη Μπανγκόκ θα παραμείνουν τη Δευτέρα κλειστά εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Έξι πανεπιστήμια και 32 δημόσια σχολεία της Μπανγκόκ θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την Κυριακή χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν τις ομάδες διαδηλωτών που στόχο είχαν να καταλάβουν κυβερνητικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του κοινοβουλίου και του κεντρικού κτιρίου της αστυνομίας.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Σουτέπ Ταουγκσουμπάν ανακοίνωσε την Κυριακή πως είχε συνάντηση με την πρωθυπουργό της χώρας, Γινγκλούκ Σιναουάτρα, δηλώνοντας ωστόσο ότι οι δυο τους δεν κατέληξαν σε συμφωνία προκειμένου να τεθεί τέρμα στις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις των δημόσιων κτιρίων.

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 50 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο στοιχεία της ταϊλανδικής κυβέρνησης.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φουντώνει η πολιτική κρίση στην Ταϊλάνδη: Σε γενική απεργία καλεί ο επικεφαλής των διαδηλώσεων

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Ταϊλάνδης

Ταϊλάνδη: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο επιτελείο του στρατού

SHARE: