Ταϊλάνδη: Έσπειρε τον τρόμο ο μακελάρης – 29 νεκροί από τους πυροβολισμούς του

Ταϊλάνδη: Έσπειρε τον τρόμο ο μακελάρης – 29 νεκροί από τους πυροβολισμούς του
Ο Ταϊλανδός στρατιώτης Facebook

Τουλάχιστον 29 ανθρώπους πυροβόλησε θανάσιμα ο ένοπλος στρατιώτης στο εμπορικό της Ταϊλάνδης, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Ο ένοπλος στρατιώτης στην Ταϊλάνδη, εξαγριωμένος από μια συμφωνία για περιουσιακά στοιχεία σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 57 σπέρνοντας τον τρόμο σε τέσσερις περιοχές και γύρω από την πόλη Νακόν Ρατσασίμα, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, σήμερα νωρίς το πρωί.

Οι ταϊλανδέζικες δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Ταϊλανδό υπαξιωματικό επιβεβαίωσαν ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Ανουτίν Σαρνβιρακούλ και ο αρχηγός της αστυνομίας.

Τα περισσότερα από τα θύματά του βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο (Terminal 21) όπου και ο ένοπλος δολοφόνος παρέμεινε οχυρωμένος στην διάρκεια της νύχτας, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποκλείσει την γύρω περιοχή, έχοντας κλέψει ένα επιθετικό όπλο, αλλά και πυρομαχικά από την βάση όπου υπηρετούσε.

«Ευχαριστούμε την αστυνομία και τον στρατό που έδωσε τέλος στην κατάσταση. Ο ένοπλος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε» ανακοίνωσε ο υπουργός με ανάρτησή του στο facebook.

Ο Ταϊλανδός υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα, 34 ετών, ήταν επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης. «Δεν γνωρίζουμε γιατί το έκανε αυτό. Φαίνεται ότι τρελάθηκε» δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα