Ταΐλάνδη: Προσπάθησαν να στείλουν δέματα με λείψανα ανθρώπων στις ΗΠΑ

Ταΐλάνδη: Προσπάθησαν να στείλουν δέματα με λείψανα ανθρώπων στις ΗΠΑ

Δυο Αμερικανοί προσπάθησαν να στείλουν στην πατρίδα τους δέματα, που περιείχαν λείψανα μωρών και ενηλίκων.

Με ταινία μοιάζει η επιχείρηση που έχει στηθεί από την ταϊλανδέζικη αστυνομία που προσπαθεί να εντοπίσει δυο Αμερικανούς, οι οποίοι φέρονται να έστειλαν 5 δέματα με λείψανα μωρών και ενηλίκων, που είχαν προορισμό το Λας Βέγκας. Σύμφωνα με τις αρχές οι δύο ύποπτοι, αφού έκλεψαν τα λείψανα από ένα μουσείο επιχείρησαν να τα αποστείλουν στην πατρίδα τους, μέσω μιας μεταφορικής εταιρίας.

Τα δέματα που εντοπίστηκαν από το προσωπικό της εταιρίας μετά από τον έλεγχό τους με ακτίνες Χ, περιείχαν το το κεφάλι ενός μωρού, ένα πόδι μωρού κομματιασμένο σε τρία μέρη, μια καρδιά και ένα κομμάτι ανθρώπινου δέρματος με τατουάζ. Κατά τις αρχές τα ανθρώπινα μέλη ήταν αποθηκευμένα σε πλαστικά δοχεία με φορμόλη και επειδή τα δέματα προορίζονταν για μια διεύθυνση στο Λας Βέγκας, ταϊλανδέζικη αστυνομία Ζήτησε τη συνδρομή του FBI.

Την ίδια στιγμή ο υποστράτηγος της αστυνομίας Ρουανγκσάκ Τζαριτάκε, δήλωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης " Οι ακτίνες Χ έδειξαν ότι το περιεχόμενο έμοιαζε με ανθρώπινα μέλη. Από την έρευνά μας σε τρία από τα δέματα βρήκαμε ανθρώπινα λείψανα σε πέντε πλαστικά δοχεία." Ενώ, πρόσθεσε: " Τα δέματα είχαν τη σήμανση “παιδικά παιχνίδια”, όμως ο έλεγχος έδειξε ότι δεν επρόκειτο για παιχνίδια."

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα σε βάρος δύο υπόπτων, 31 και 33 ετών, οι οποίοι "παρακολουθούνται", χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Οι δύο αυτοί άνδρες πέρασαν τα σύνορα προς την Καμπότζη την Κυριακή, μία ημέρα μετά τη μακάβρια ανακάλυψη, σημείωσε ο Ρουανγκσάκ.

Παράλληλα, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η καρδιά που περιλαμβανόταν στα δέματα είχε σημάδια από μαχαιριές και ανήκε σε έναν ενήλικα, όπως και το κομμάτι του δέρματος με το τατουάζ.

Γιατροί από το νοσοκομείο Σιριράτζ της Μπανγκόκ δήλωσαν ότι τα ανθρώπινα μέλη εκλάπησαν από το Ιατρικό Μουσείο του νοσοκομείου, στο οποίο εκτίθενται διατηρημένα λείψανα, πολλά από τα οποία προέρχονται από θύματα ανθρωποκτονιών.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι εκλάπησαν από το Σιριράτζ", δήλωσε ο Ουντόμ Καχιντόρν, πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Σιριράτζ, ενώ πρόσθεσε ότι οι δύο Αμερικανοί είχαν επισκεφθεί το νοσοκομείο τον προηγούμενο μήνα.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τους άνδρες παρόντες στην αίθουσα στην οποία εκθέτονταν τα λείψανα, επεσήμανε από την πλευρά του ο Ρουανγκσάκ. Ενώ, τα τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι οι δύο άνδρες είχαν ανακριθεί την Κυριακή, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δήλωσαν ότι είχαν αγοράσει τα ανθρώπινα λείψανα από μια αγορά.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι τα ανθρώπινα μέλη επρόκειτο να σταλούν στην Ταϊβάν για να χρησιμοποιηθούν σε τελετές μαύρης μαγείας.

(Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network