Ταϊλάνδη: Ο βασιλιάς αφαίρεσε τους τίτλους από την "άπιστη" βασιλική σύντροφό του

Εικόνα του Αυγούστου του 2019 με τον βασιλιά της Ταϊλάνδης και την βασιλική σύντροφο
Εικόνα του Αυγούστου του 2019 με τον βασιλιά της Ταϊλάνδης και την βασιλική σύντροφο AP

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ανακτόρων, η 34χρονη είναι "φιλόδοξη", "αγνώμων" και επιχειρούσε "να ανέλθει στο ίδιο επίπεδο με την βασίλισσα". Ήταν η πρώτη γυναίκα στην οποία απονεμήθηκε ο τίτλος της βασιλικής συντρόφου εδώ και έναν αιώνα.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλόνγκορν αφαίρεσε όλους τους τίτλους και τα στρατιωτικά αξιώματα που είχε απονείμει στην βασιλική σύντροφό του, κατηγορώντας την για "απιστία απέναντι στον μονάρχη", όπως ανακοίνωσαν την Δευτέρα τα ανάκτορα.

Η 34χρονη Σινινάτ Βονγκβατζιραπάκντι είχε αναγορευτεί επίσημη βασιλική σύντροφος μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Δύο μήνες νωρίτερα ο βασιλιάς παντρεύτηκε την Σουτίντα Τιτζάι, 41 ετών, την έως τώρα υποδιευθύντρια της σωματοφυλακής του. Λίγες ημέρες πριν από τη στέψη του, τον Μάιο, της απένειμε τον τίτλο της βασίλισσας.

Η ανακοίνωση των ανακτόρων χαρακτηρίζει "αγνώμονα" και "φιλόδοξη" την Σινινάτ, η οποία επιχειρούσε "να ανέλθει στο ίδιο επίπεδο με τη βασίλισσα".

Η Σινινάτ, η οποία είναι υποπτέραρχος, πιλότος, νοσηλεύτρια και σωματοφύλακας, ήταν η πρώτη γυναίκα στην οποία απονεμήθηκε ο τίτλος της βασιλικής συντρόφου εδώ και έναν αιώνα.

Σύμφωνα με την δισέλιδη ανακοίνωση, η Σινινάτ "συμπεριφερόταν με τρόπους που δεν αρμόζουν στον τίτλο της" και "δεν ήταν ικανοποιημένη με τον τίτλο αυτόν" ενώ ταυτόχρονα "επιδεικνύει ανυπακοή απέναντι στον βασιλιά και της βασίλισσα". Είχε προσπαθήσει επίσης να σταματήσει την αναγόρευση της Σουτίντα σε βασίλισσα πριν από τη στέψη του βασιλιά ο οποίος της έδωσε τη θέση της βασιλικής συντρόφου ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα λυνόταν "ένα πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει τη μοναρχία". Όμως εκείνη καταχράστηκε την εξουσία που της είχε δοθεί και έδινε εντολές εκ μέρους του 66χρονου βασιλιά.

Ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλόνγκορν ανέβηκε στον θρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2016. Η βασίλισσα Σουτίντα είναι η τέταρτη σύζυγός του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ταϊλάνδη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ταϊλάνδη: Ο Μάχα Βατζιραλονγκόρν στέφθηκε επισήμως βασιλιάς της χώρας

SHARE: