Ταϊβάν: Σφοδρό “χτύπημα” του τυφώνα Χαϊκούι – Τουλάχιστον 40 τραυματίες

Ταϊβάν: Σφοδρό “χτύπημα” του τυφώνα Χαϊκούι – Τουλάχιστον 40 τραυματίες
Τυφώνας Χαϊκούι. AP

Τουλάχιστον 40 τραυματίες έχουν καταγραφεί στην Ταϊβάν, εξαιτίας του τυφώνα Χαϊκούι, ενώ χιλιάδες άτομα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Πάνω από 7.000 άνθρωποι εκκένωσαν περιοχές υψηλού κινδύνου.

Από τον τυφώνα Χαϊκούι επλήγη η Ταϊβάν, ο οποίος ξέσπασε την Κυριακή (3/8), καθώς έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 40 άτομα από πτώσεις δέντρων και από χαλάσματα, ενώ χιλιάδες άτομα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί.

Σύμφωνα με το BBC, η καταιγίδα “χτύπησε” κυρίως τις νότιες και ανατολικές περιοχές της Ταϊβάν. Σημειώνεται ότι διανύεται η περίοδος των τυφώνων, στον Δυτικό Ειρηνικό, μετρώντας προς το παρόν 11.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και των καταρρακτωδών βροζών, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, έπεσε ένα δέντρο, ενώ δεκάδες άλλοι από χαλάσματα. Τουλάχιστον 160.000 άτομα έμειναν χωρίς παροχή ρεύματος.

Η ταχύτητα του ανέμου έφτασε έως και 200 χλμ. την ώρα. Παρά την σφοδρότητα του φαινομένου, δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές υλικές ζημιές, ενώ δεν έχουν σημειωθεί νεκροί. Επιχειρήσεις, σχολεία και άλλα μέρη παρέμειναν κλειστά, ενώ ακυρώθηκαν πτήσεις εσωτερικού και δρομολόγια πλοίων προς τα γύρω νησιά.

Πριν ξεσπάσει η καταιγίδα, περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι εκκένωσαν τις περιοχές, όπου οι αρχές είχαν φόβους ότι ο τυφώνας θα μπορούσε να προκαλέσει κατολισθήσεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα