Τελεσίγραφο ΗΠΑ: Ο Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία

Τελεσίγραφο ΗΠΑ: Ο Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία
Στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας στις 26 Γενάρη AP

Ο Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στηρίζει τη σκλήρυνση της στάσης των ΗΠΑ η Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Νεντ Πράις, διεμήνυσε χθες Τετάρτη ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, δεν θα λειτουργήσει εάν η Ρωσία προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία.

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής: εάν η Ρωσία προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο NPR.

Η Έμιλι Χάμπερ, πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ουάσιγκτον, φάνηκε να υποστηρίζει τη σκλήρυνση της θέσης σε σχόλιό της την Πέμπτη. Σημείωσε στο Twitter ότι «οι ΗΠΑ και η Γερμανία το δήλωσαν από κοινού το περασμένο καλοκαίρι: εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο ή εάν υπάρξει άλλη παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας, η Ρωσία θα πρέπει να πληρώσει υψηλό τίμημα».

Ο γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, και η υπουργός Εξωτερικών, Annalena Baerbock, το κατέστησαν επίσης σαφές. «Τίποτα δεν θα είναι εκτός τραπεζιού, συμπεριλαμβανομένου του Nord Stream 2», είπε η Χάμπερ.

Τα σχόλια αυτά έρχονται μετά από μια ημέρα έντονης διπλωματικής δραστηριότητας, με τις ΗΠΑ να λένε ότι είχαν χαράξει έναν δρόμο για να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές απαιτήσεις στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς η Μόσχα διεξήγαγε συνομιλίες για την ασφάλεια με δυτικές χώρες και συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version