Τελευταίο αντίο στον πρίγκιπα Φίλιππο – Οι 30 που θα παραστούν στη κηδεία

Τελευταίο αντίο στον πρίγκιπα Φίλιππο – Οι 30 που θα παραστούν στη κηδεία
Ο Πρίγκιπας Φίλιπππος απεβίωσε την Παρασκευή 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών AP

Μπορεί το αρχικό πλάνο της βασιλικής οικογένειας να προέβλεπε περίπου 800 καλεσμένους στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, τελικά όμως μόλις 30 άνθρωποι επιτρέπεται να συμμετέχουν στην τελετή. Ποιοι αναμένεται να είναι αυτοί.

Μόλις 30 άνθρωποι επιτρέπεται να βρίσκονται στην κηδεία του Φίλιππου, που απεβίωσε την Παρασκευή (09/04) σε ηλικία 99 ετών. Η τελετή θα τελεστεί στις 17 Απριλίου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ και θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα.

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε χθες πως ο Χάρι, ο οποίος μετακόμισε στο Λος Άντζελες μετά την παραίτηση από τα καθήκοντά του, σχεδιάζει να παραστεί στην κηδεία του παππού του, όμως η έγκυος σύζυγός του Μέγκαν έχει λάβει συμβουλή από τον γιατρό της να μην ταξιδέψει. Μάλιστα, αρκετοί Βρετανοί εμφανίστηκαν ενοχλημένοι που ο Χάρι θα επέστρεφε στη Βρετανία και θα μπορούσε να παρακάμψει την υποχρεωτική καραντίνα, ωστόσο όπως γράφει το βρετανικό δίκτυο Sky News υπάρχει ένα “παραθυράκι” που του το επιτρέπει, καθώς σύμφωνα με το νόμο όσοι φτάνουν στη Βρετανία από ξένες χώρες πρέπει να αυτό-απομονωθούν για 10 ημέρες, με εξαίρεση όσοι θέλουν να δώσουν το “παρών στην κηδεία κάποιου κοντινού συγγενή τους.

Ακόμα, όπως ο ίδιος δήλωσε, ούτε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, θα παρευρεθεί στην κηδεία, παραχωρώντας τη θέση του σε κάποιο άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Η ολοκληρωμένη λίστα των καλεσμένων θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα ονόματα που αποκλείεται να μείνουν εκτός.

Το “παρών” λοιπόν στην κηδεία αναμένεται να δώσουν, πέραν φυσικά της βασίλισσας Ελισάβετ, τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού –ο Κάρολος, η Άννα, ο Άντριου και ο Έντουαρντ- και οι σύζυγοί τους, τα οκτώ εγγόνια του πρίγκιπα Φίλιππου, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα παρευρεθούν και οι σύζυγοί τους. Το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στην κηδεία μόνο η Δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, ως μέλλουσα βασίλισσα.

Ακόμα, είναι πολύ πιθανό η Βασίλισσα να ζητήσει από τα ξαδέλφια της να βρίσκονται στο πλευρό της. Η μονάρχης διατηρεί, επίσης, πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά της αδελφής της Μαργαρίτας –κάτι που σημαίνει πως και ο Λόρδος του Σνόουντον Ντέιβιντ Άρμστρονγκ Τζόουνς και η Λαίδη Σάρα Τσάτο ενδέχεται να έχουν μια θέση στη λίστα.

Τα 10 δισέγγονα το Φίλιππου και της Ελισάβετ είναι μάλλον απίθανο να βρεθούν στην κηδεία, καθώς είναι όλα μικρής ηλικίας.

Μια ακόμη θέση της λίστας ενδεχομένως να καλυφθεί και από κάποιο αγαπημένο εργαζόμενο στο παλάτι ή κάποιο μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα