Τέλος η οδύσσεια για τους 233 μετανάστες του Lifeline - Το πλοίο έδεσε στη Βαλέτα

Τέλος η οδύσσεια για τους 233 μετανάστες του Lifeline
Τέλος η οδύσσεια για τους 233 μετανάστες του Lifeline AP

Το πλοίο γερμανικής ΜΚΟ ήταν επί μία εβδομάδα σε αναμονή στη Μεσόγειο. Οι διασωθέντες μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες

To πλοίο Lifeline, που έχει ναυλώσει η ομώνυμη γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση και στο οποίο επιβαίνουν 233 πρόσφυγες και μετανάστες, εισήλθε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι της Βαλέτας στη Μάλτα, έπειτα από μια εβδομάδα αναμονής στη Μεσόγειο.

Μόλις προσδεθεί, θα επιτραπεί στο πλοίο να αποβιβάσει τους 233 πρόσφυγες και μετανάστες, που είχε διασώσει και οι οποίοι κατόπιν θα μεταφερθούν σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές της Μάλτας.

ADVERTISING

«Στο Lifeline θα δοθεί άδεια να εισέλθει σε λιμάνι της Μάλτας, όπου θα ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες για την ταυτοποίηση (των στοιχείων των μεταναστών), την επαλήθευση ότι δικαιούνται άσυλο και τη μεταφορά τους σε άλλα κράτη μέλη» είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μούσκατ νωρίτερα την ίδια μέρα.

«Η κυβέρνηση της Μάλτας πήρε την πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης προτού η κατάσταση κλιμακωθεί σε μια ανθρωπιστική κρίση» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Μάλτας.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το πλήρωμα διέσωσε 233 ανθρώπους» επισήμανε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της Lifeline Άξελ Στάιερ, ενώ το πλοίο προσέγγιζε το λιμάνι της Βαλέτας, ενώ ευχαρίστησε τη Μάλτα που το δέχθηκε.

«Η κατάσταση είναι ιδιάζουσα, διότι το πλήρωμα βρισκόταν εκεί έξω για πολύ καιρό και αυτό δεν είναι φυσιολογικό».

Συνολικά 8 ευρωπαϊκές χώρες θα υποδεχθούν τους μετανάστες: η Μάλτα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στη Μάλτα θα δέσει σήμερα το πλοίο με 230 μετανάστες

"Ευρωπαϊκή λύση" στον ορίζοντα για τους 230 μετανάστες του Lifeline

Νέα επίθεση της Ιταλίας στην Μάλτα για το πλοίο με 230 μετανάστες

SHARE:

24Media Network