Τέλος το σκάνδαλο Γουάινστιν; Σε συμβιβασμό με τα θύματά του φαίνεται να ήρθε ο παραγωγός

Τέλος το σκάνδαλο Γουάινστιν; Σε συμβιβασμό με τα θύματά του φαίνεται να ήρθε ο παραγωγός
O Harvey Weinstein AP

Σε διακανονισμό που θα του κοστίσει 25 εκατ. δολάρια φαίνεται πως έφτασε ο Αμερικανός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν με τα περίπου 30 θύματά του.

Σε εξωδικαστικό διακανονισμό με τις περίπου 30 ηθοποιούς και πρώην υπαλλήλους του, που τον έχουν μηνύσει για σεξουαλική παρενόχληση, φαίνεται να έχει προχωρήσει ο γνωστός παραγωγός ταινιών του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν οι New York Times και η βρετανική εφημερίδα «The Independent», ο Γουάινστιν θα καταβάλλει στα θύματά του αποζημιώσεις συνολικού ύψους 25 εκατ. δολαρίων. Εάν γίνει δεκτός ο συμβιβασμός από το δικαστήριο και υπογράψουν και οι δύο πλευρές, ο Γουάινστιν γλιτώνει από τη φυλακή και δεν θα δικαστεί για τα όσα έχει κάνει σε τόσες γυναίκες. ούτε θα αναγκαστεί να ομολογήσει δημοσίως.

Ο Γουάινσταϊν κατηγορείται για δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις σε διάσημες πρωταγωνίστριες και ηθοποιούς του Χόλιγουντ, η αποκάλυψη των οποίων είχε προκαλέσει ένα τεράστιο «κύμα» συμπαράστασης, αλλά και έναν διαρκή αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών, με το σύνθημα #MeToo.

Σημειώνεται ότι οι αποζημιώσεις που θα λάβουν τα θύματα του κινηματογραφικού παραγωγού θα κατατεθούν από ασφαλιστικές εταιρείες της Weinstein Company, που ανήκει στον Γουάινστιν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα