Τεντώνει το σχοινί ο Τσαβούσογλου: “Η Αθήνα λέει ψέματα για το ΝΑΤΟ”

Τεντώνει το σχοινί ο Τσαβούσογλου: “Η Αθήνα λέει ψέματα για το ΝΑΤΟ”
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου AP

Σαφώς ενοχλημένος από το γεγονός ότι η Αθήνα διέψευσε τον Γενς Στόλντενμπερκ για τα περί επανέναρξης του ελληνοτουρκικού διαλόγου παρουσιάστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου:

Η κατηγορηματική διάψευση της ελληνικής κυβέρνησης για τα περί επανέναρξης του ελληνοτουρκικού διαλόγου (δήλωσε που έσπευσε να κάνει δημοσίως ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ) προκάλεσε την ενόχληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι “η Αθήνα λέει ψέματα σε ότι αφορά τη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ” και ότι “δεν επιθυμεί στην πραγματικότητα το διάλογο”.

Επανέλαβε δε ότι ο Ελληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας, απέρριψε πρόταση για “άνευ όρων” διάλογο σχετικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Η Ελλάδα ας μην περιμένει να εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας. Τους προτείνουν διάλογο και εκείνοι συνέχεια αρνούνται. Υπήρξαν πρωτοβουλίες και από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ. Εμείς λέμε ναι, αυτοί όχι αν και αρχικά είχαν δεχθεί” τόνισε.

“Να ζητήσει συγγνώμη η Γαλλια”

Ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε και στη Γαλλία αξιώνοντας μάλιστα να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία. “Η συμβουλή που έχουμε για τη Γαλλία είναι ότι η υστερική συμπεριφορά δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Η Γαλλία γίνεται γελοία και μας προκαλεί” υπογράμμισε, με εμφανή αλαζονεία, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Μετά από όλα αυτά, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “εμείς είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία με κάθε χώρα της Μεσογείου”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα