Τετ α τετ Σόρος με Ζάεφ στο Νταβός – Στο επίκεντρο η ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Τετ α τετ Σόρος με Ζάεφ στο Νταβός – Στο επίκεντρο η ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ
Συνάντηση Ζάεφ-Σόρος στο Νταβός Συνάντηση Ζάεφ-Σόρος στο Νταβός

Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός συναντήθηκαν Σόρος - Ζάεφ. Η ατζέντα των θεμάτων τους.

Συνάντηση με τον μεγαλο-επενδυτή Τζορτ Σόρος είχε νωρίτερα σήμερα ο Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο του Νταβός. Στις συνομιλίες τους βρέθηκε η ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ μαι κίνηση “κλειδί” για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, ενώ τονίστηκε το γεγονός ότι ανοίγουν οι πόρτες για νέες ξένες επενδύσεις, ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Ο κ.Ζαΐφ και ο Σόρος αντάλλαξαν απόψεις και για την ανάγκη εντατικοποίησης της συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και των Ιδρυμάτων του μεγαλοεπενδυτή για την παροχή καλύτερων δυνατοτήτων για φροντίδα και προσχολική εκπαίδευση για τα παιδιά και για μια μεγαλύτερη συμμετοχή των Ρομά σε διάφορους τομείς κοινωνικών ροών στη Μακεδονία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στη σημασία της Εθνικής Στρατηγικής πέριξ της πολυπολιτισμικότητας, καθώς και την ανάγκη για εντατική συμμετοχή του πολιτικού τομέα στη δημιουργία και εφαρμογή της ενιαίας στρατηγικής, προκειμένου να υποστηριχθεί η κοινωνική τάση προώθησης της εμπιστοσύνης και της επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων πολιτών και κοινοτήτων στην πΓΔΜ.

Την συνάντησή τους δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Ζάεφ στο twitter, με τον ίδιο να σημειώνει: “Με τον ιδρυτή των Ιδρυμάτων της Ανοικτής Κοινωνίας, @GeorgeSoros στο πλαίσιο του WEF19 στο Νταβός, ανταλλάξαμε ιδέες για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των @VladaMK και @OpenSociety προκειμένου να παρέχουμε καλύτερες ικανότητες σε διάφορους κοινωνικούς τομείς στη Μακεδονία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα