Τετραήμερο λαϊκό πένθος στην Κύπρο, αργία η ημέρα κηδείας Κληρίδη

default image

Η σορός του Γλαύκου Κληρίδη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα τη Δευτέρα, από τις 9:00 έως 19:00, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο της Λευκωσίας

Τετραήμερο δημόσιο πένθος, από σήμερα Σάββατο, κηρύχθηκε στην Κύπρο προς τιμήν του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής σε ηλικία 95 ετών.

Η κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους την Τρίτη, ημέρα που θα κηρυχθεί ως δημόσια αργία.

Η σορός του αποβιώσαντος θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα τη Δευτέρα, από τις 9:00 έως 19:00, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο της Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια του πένθους, οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια και τα σχολεία θα κυματίζουν μεσίστιες.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα Σάββατο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κάνοντας λόγο για έναν «πραγματικό ευρωπαίο πολιτικό», που «δούλεψε ακούραστα για πολλές δεκαετίες για την ενοποίηση της Κύπρου» και παράλληλα «αξίζει» τα όσα πιστώνεται για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα