Τέξας: Ένοπλοι οπαδοί του Τραμπ εμπόδισαν εκδήλωση του Μπάιντεν

Τέξας: Ένοπλοι οπαδοί του Τραμπ εμπόδισαν εκδήλωση του Μπάιντεν
Το λεωφορείο της καμπάνιας Μπάιντεν - Χάρις που τραμπούκισαν οπαδοί του Τραμπ screenshot independent

Εκδήλωση του Μπάιντεν στο Τέξας ακυρώθηκε καθώς "ένοπλοι" υποστηρικτές του Τραμπ απειλούσαν την προεκλογική καμπάνια.

Ο Τζο Μπάιντεν αναγκάστηκε να ακυρώσει εκδήλωση του στο Τέξας την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, καθώς ξέσπασαν εντάσεις σε αυτή την καθοριστική για την έκβαση των εκλογών, πολιτεία.

Οι Δημοκρατικοί δήλωσαν ότι αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τη συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί στο Pflugerville – μια μικρή πόλη βόρεια του Ώστιν – για “λόγους ασφαλείας”.

Ένα λεωφορείο της εκστρατείας Μπάιντεν – Χάρις έκανε μια σύντομη στάση στο κέντρο του Ώστιν και έγινε στόχος επίθεσης περίπου δώδεκα υποστηρικτών του προέδρου Τραμπ. Δεν ήταν ξεκάθαρο εάν η υποψήφια αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις ταξίδευε μέσα στο λεωφορείο.

Σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, η ίδια ομάδα υποστηρικτών του Τραμπ ακολουθούσε το λεωφορείο σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να αποσυντονίσει τις εκδηλώσεις της προεκλογικής καμπάνιας των Μπάιντεν – Χάρις.

Ο Ραφαέλ Άντσι, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τέξας, δήλωσε ότι ορισμένοι από τους ταραξίες είχαν μαζί τους όπλα.

“Τα οπλισμένα τρολς του Τραμπ παρενοχλούν το λεωφορείο του Μπάιντεν, εμβολίζουν οχήματα εθελοντών και μπλοκάρουν την κυκλοφορία για 40 λεπτά”, είπε, προτού κατηγορήσει τον γιο του Τραμπ, Έρικ για υποκίνηση “βίας”.

Παραδοσιακά, πρόκειται για ένα προπύργιο των Ρεπουμπλικανών. Σε αυτή την φάση, ο Πρόεδρος Τραμπ έχει μικρό προβάδισμα στην πολιτεία του Τέξας, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του FiveThirtyEight. Ωστόσο, αυτό το πλεονέκτημα βρίσκεται εντός του περιθωρίου σφάλματος και η νίκη του Μπάιντεν στο Τέξας θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την πορεία του προς τον Λευκό Οίκο.

Η Δημοκρατική Sheryl Cole, μέλος του σώματος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τέξας, δήλωσε αναφορικά με την ακύρωση της εκδήλωση του Μπάιντεν, σύμφωνα με τον Independent: “Δυστυχώς, οι διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ έχουν κλιμακώσει τις ενέργειές τους πολύ πέρα από τα ασφαλή όρια. Συγγνώμη σε όλους όσοι ήθελαν να παρεβρεθούν σε αυτή την εκδήλωση”.

Το βίντεο δείχνει τους υποστηρικτές του Τραμπ να τραμπουκίζουν το λεωφορείο της καμπάνιας Μπάιντεν – Χάρις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα