Τέξας: Καλή η κατάσταση της νοσοκόμας με Έμπολα

Τέξας: Καλή η κατάσταση της νοσοκόμας με Έμπολα

Το νοσοκομείο όπου εργάζεται και νοσηλεύεται τονίζει πως οι θεράποντες ιατροί της "παραμένουν γεμάτοι ελπίδα" πως η Νίνα Φαμ θα αναρρώσει

Η κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας, η οποία εργαζόταν σε νοσοκομείο στο Ντάλας του Τέξας των ΗΠΑ και μολύνθηκε από τον ιό Εμπολα, είναι «καλή», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο Texas Health Presbyterian Hospital, όπου νοσηλεύεται η ασθενής.

Νωρίτερα σε ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφερόταν ότι η κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας Νίνα Φαμ, 26 ετών, ήταν σταθερή.

Η Φαμ διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό Εμπολα λίγες ημέρες αφότου πέθανε ο Λιβεριανός ασθενής που φρόντιζε και είχε προσβληθεί από τον Εμπολα.

Προκειμένου να σωθεί η νεαρή νοσοκόμα λαμβάνει πλάσμα αίματος από τον γιατρό Κεν Μπράντλι, που νίκησε τον Εμπολα. Ο Μπράντλι είχε προσβληθεί από τον Εμπολα ενώ βρισκόταν στη Λιβερία. Ο γιατρός είχε ακολουθήσει αγωγή με πειραματικό φάρμακο και θεραπεύτηκε.

Την πληροφορία για την προσφορά πλάσματος από τον Μπράντλι επιβεβαίωσαν τα στελέχη της μη- κυβερνητικής οργάνωσης για την οποία εργαζόταν ο γιατρός. Ο ίδιος είχε προσφέρει αίμα και για τον Τόμας Ερικ Ντάνκαν ο οποίος τελικά πέθανε από τον Εμπολα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network