Τέξας: Βρετανός ο δράστης της ομηρίας σε συναγωγή – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Τέξας: Βρετανός ο δράστης της ομηρίας σε συναγωγή – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια ομηρίας στο Τέξας AP Photo/Brandon Wade

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ανθρώπου που κρατούσε τέσσερις ομήρους σε εβραϊκή συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τις αρχές τα στοιχεία του δράστη που κρατούσε ομήρους τέσσερις ανθρώπους σε εβραϊκή συναγωγή η οποία μεταδιδόταν ζωντανά στο Κόλεϊβιλ του Τέξας, το Σάββατο.

Πρόκειται για Βρετανό υπήκοο, ηλικίας 44 ετών με το όνομα Μαλίκ Φαϊσάλ Ακράμ, ο θάνατος του οποίου, σύμφωνα με το Independent, αποδίδεται σε πυροβολισμούς (το FBI είχε αρνηθεί να επιβεβαιώσει τα αίτια), μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την ταυτότητα του άνδρα.

Η ομηρία έληξε έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις, ενώ όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν χωρίς να έχουν τραυματιστεί.

Οι αρχές διαπραγματεύτηκαν με τον άνδρα που είχε πάρει ομήρους ανθρώπους, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας . Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων και ένας ραβίνος. Ένας εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος έξι ώρες αργότερα.

Μπάιντεν: “Ήταν τρομοκρατική ενέργεια”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ένας ένοπλος που διέκοψε τη θρησκευτική λειτουργία σε συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας το Σάββατο και πήρε τέσσερις ανθρώπους ομήρους, επιδόθηκε σε μια “πράξη τρομοκρατίας”.

“Αυτή ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, ήταν τρομοκρατική ενέργεια”, είπε ο Μπάιντεν σήμερα Κυριακή σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Φιλαδέλφεια, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για τους λόγους για τους οποίους ο ένοπλος είχε βάλει στόχο τη συναγωγή.

Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI έκανε έφοδο στη συναγωγή το Σάββατο το βράδυ για να απελευθερώσει τους εναπομείναντες τρεις ομήρους, ένας άλλος όρημος είχε απελευθερωθεί νωρίτερα.

Βρετανία: “Καταδικάζουμε την τρομοκρατική και αντισημιτική ενέργεια”

Η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Λιζ Τρας καταδίκασε σήμερα μια “τρομοκρατική και αντισημιτική ενέργεια” μετά την ομηρεία σε συναγωγή στο Τέξας, ο δράστης της οποίας, που έπεσε νεκρός κατά την επέμβαση της αστυνομίας, ταυτοποιήθηκε ως Βρετανός πολίτης, ονόματι Μάλικ Φαϊσάλ ‘Ακραμ.

“Οι σκέψεις μου είναι στην εβραϊκή κοινότητα και σε όλους αυτούς που επλήγησαν από την αποτρόπαιη αυτή πράξη στο Τέξας. Καταδικάζουμε αυτή την τρομοκρατική και αντισημιτική ενέργεια”, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών σε μήνυμα στο Twitter προσθέτοντας: “Στεκόμαστε στο πλευρό των ΗΠΑ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών μας κατά αυτών που σκορπούν το μίσος” .

Η πρεσβευτής της Βρετανίας στις ΗΠΑ, Κάρεν Πιρς, δήλωσε επίσης μέσω Twitter ότι οι βρετανικές αρχές παρέχουν “πλήρη στήριξη στις δυνάμεις επιβολής του νόμου του Τέξας και των ΗΠΑ”.

Η Σκότλαντ Γιαρντ επιβεβαίωσε ότι πράκτορες της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας “είναι σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές και με συναδέλφους τους του FBI” για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version