Θάφτηκαν κάτω από το χιόνι οι ΗΠΑ: Πάγωσαν τα ζώα – Συγκλονιστικές εικόνες

Θάφτηκαν κάτω από το χιόνι οι ΗΠΑ: Πάγωσαν τα ζώα – Συγκλονιστικές εικόνες
Κακοκαιρία στις ΗΠΑ AP Photo/Jeffrey T. Barnes

Πρωτοφανείς εικόνες με πολλές Πολιτείες κάτω από το χιόνι, καθώς η κακοκαιρία πλήττει με σφοδρότητα ΗΠΑ και Καναδά. Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες εγκλωβισμένοι για 24ωρα στους αυτοκινητόδρομους.

Πληγές αφήνει πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ με σφοδρές χιονοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και πολικό ψύχος.

Στους 55 ανέρχονται οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του τηλεοπτικού δικτύου NBC News.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην κομητεία Ίρι, στη δυτική Νέα Υόρκη, που έχει παραλύσει από τα χιόνια. Κάποιοι από αυτούς πέθαναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, άλλοι βρέθηκαν νεκροί στους δρόμους ή υπέστησαν καρδιακή προσβολή ενώ προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα χιόνια από την αυλή τους.

Κακοκαιρία στις ΗΠΑ ap

Η χιονοθύελλα χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη των τελευταίων 45 χρόνων, ενώ άρχισε να εκδηλώνεται από αργά το βράδυ της Παρασκευής, πλήττοντας τη δυτική Νέα Υόρκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ σχολίασε ότι θα μείνει στην ιστορία ως «Η Θύελλα του ‘22», μετά από εκείνη του 1977 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 30 άνθρωποι.

Σοβαρά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στην ηλεκτροδότηση, η οποία δεν αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως στο Μπάφαλο πριν από σήμερα, Δευτέρα.

Παραμένει η έκκληση στους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, καθώς οι δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι.

Από 30 έως 60 εκατοστά χιονιού επρόκειτο να πέσουν ακόμη μέχρι τη νύκτα, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (NWS).

«Οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί» ώστε το χιόνι «σχηματίζει κάτι σαν θίνες», είναι «τρελό», περιέγραφε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο η 34χρονη Άλι Λόσον, που ζει στο Μπάφαλο εδώ και οκτώ χρόνια.

Κακοκαιρία στις ΗΠΑ AP Photo/Bridget Haslinger

Οι θερμοκρασίες αναμένεται πάντως ότι θα επιστρέψουν «στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα έως τα μέσα της εβδομάδας», σύμφωνα με τη NWS.

Αποκαλυπτικά είναι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που αναρτούν από τις φάρμες τους κτηνοτρόφοι στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και σε άλλες περιοχές όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει ακόμη και τα τρία μέτρα, ενώ οι θερμοκρασίες αγγίζουν και τους -50 βαθμούς Κελσίου. Οι ρέιντζερς αδυνατούν να προσεγγίσουν τα αποκλεισμένα και παγωμένα ζώα τους τα οποία κινδυνεύουν να πεθάνουν από την ασιτία και το κρύο μέσα στους σταύλους.

Η Αμερικανίδα Amanda Brodhagen, σε ανάρτησή της στο twitter, δήλωσε ότι αυτή και ο 70χρονος πατέρας της χρειάστηκε να περπατήσουν 3,2 χιλιόμετρα (2 μίλια) μέσα στη χιονοκαταιγίδα για να ταϊσουν τις αγελάδες καθώς ο αχυρώνας τους είχε αποκλειστεί από το χιόνι και η πρόσβαση δεν ήταν δυνατή ούτε με τρακτέρ.

Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες, Κυριακή, και προστίθενται στις περίπου 3.500 που είχαν ακυρωθεί το Σάββατο και στις 6.000 άλλες που είχαν ακυρωθεί την Παρασκευή, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightaware.com.

Σχεδόν παντού στις αμερικανικές πόλεις, όπως στο Ντένβερ ή το Σικάγο, άνοιξαν καταφύγια για να υποδεχθούν ανθρώπους που είχαν ανάγκη ώστε να μποροέσουν να ζεσταθούν και να προστατευθούν από τον κίνδυνο της υποθερμίας.

Στο Ελ Πάσο του Τέξας απελπισμένοι μετανάστες που είχαν έρθει από το Μεξικό κατέφυγαν για να ζεσταθούν σε εκκλησίες, σχολεία και ένα κοινωνικό κέντρο, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπαιδευτικός και εθελόντρια Ρόζα Φάλκον.

Όμως μερικοί επέλεξαν να παραμείνουν έξω επειδή φοβούνταν ότι θα τραβούσαν την προσοχή των μεταναστευτικών αρχών, πρόσθεσε.

Η καταιγίδα έπληξε και τον Κάναδά, όπου τροχαίο δυστύχημα λεωφορείου σε παγωμένο δρόμο στη Βρετανική Κολομβία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους ενώ δεκάδες ήταν οι τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές.

Επίσης περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, κυρίως στο Οντάριο και το Κεμπέκ.

Τα δρομολόγια όλων των αμαξοστοιχιών από το Τορόντο προς την Οτάβα και το Μόντρεαλ ακυρώθηκαν εξάλλου την ημέρα των Χριστουγέννων μετά τον εκτροχιασμό ενός τρένου, σύμφωνα με την καναδική υπηρεσία σιδηροδρομικών μεταφορών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα