"Θερμές ευχές " του Ομπάμα στον "πρώτο πάπα από την Αμερικανική ήπειρο"

"Θερμές ευχές " του Ομπάμα στον "πρώτο πάπα από την Αμερικανική ήπειρο"

Ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τον πάπα Φραγκίσκο τον Α' εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. Τι δηλώνει και τι διαβεβαιώνει ο Αμερικανός πρόεδρος μετά την εκλογή του νέου ποντίφικα

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την εκλογή του Αργεντινού Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, απευθύνοντας τις "πιο θερμές ευχές του" στον "πρώτο πάπα από την Αμερικανική ήπειρο".

"Εξ ονόματος των Αμερικανών, η Μισέλ (η σύζυγός του) και εγώ στέλνουμε τις θερμές ευχές μας στην Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο τη στιγμή που ανέρχεται στο θρόνο του Αγίου Πέτρου, και στο αξίωμα του Ποντίφικα", αναφέρει σε ανακοινωσή του ο Ομπάμα.

"Ως υπέρμαχος των φτωχών και των πλέον ευάλωτων αναμεσά μας, θα συνεχίσει να μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης και της συμπόνιας που έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον κόσμο για πάνω από 2.000 χρόνια", πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

"Ως πρώτος Πάπας από την Αμερικανική ήπειρο, η εκλογή του καταδεικνύει επίσης τη δύναμη και τη ζωτικότητα μιας περιοχής που επηρεάζει όλο και περισσότερο τον κόσμο μας, και όπως τα εκατομμύρια των ισπανόφωνων Αμερικανών, εμείς στις Ηνωμένες Πολιτείες αισθανόμαστε την ίδια χαρά για αυτή την ιστορική ημέρα", διαβεβαιώνει ο κ. Ομπάμα.

"Όπως ακριβώς έχω εκτιμήσει τη συνεργασία μας με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ, χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συνεργαστώ με την Αυτού Αγιότητα στην προαγωγή της ειρήνης, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας για τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την πίστη τους", σημειώνει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, η Η ΕΕ συνεχάρη τον νέο πάπα Φραγκίσκο τον Α' και του ευχήθηκε η θητεία του στο αξίωμά του Ποντίφικα να είναι "μακρά και ευλογημένη", ώστε να μπορέσει να "υπερασπιστεί και να προωθήσει τις θεμελιώδεις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας".

"Πιστεύουμε ότι η Αγιότης σας θα συνεχίσει με δύναμη και αποφασιστικότητα το έργο του προκατόχου σας, φέρνοντας κοντά τους λαούς και τις θρησκείες του κόσμου", αναφέρουν στην ανακοινωσή τους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον νέο Πάπα, διαβεβαιώνοντας ότι "η Γαλλία θα συνεχίσει" ένα "διάλογο εμπιστοσύνης με την Αγία Έδρα".

"Απευθύνω στον Πάπα Φραγκίσκο τον Α, τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια και τις ειλικρινείς ευχές μου", δήλωσε ο κ. Ολάντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

"Η Γαλλία, πιστή στην ιστορία της και τις οικουμενικές αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης...θα συνεχίσει το διάλογο εμπιστοσύνης που πάντα διατηρεί με την Αγία Έδρα", σημειώνει ο Γάλλος πρόεδρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποιος είναι ο νέος Πάπας, ο Φραγκίσκος ο Α'

Νέος Πάπας ο Αργεντινός Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο

Αγία Έδρα: "Οι καρδινάλιοι διέσχισαν τον Ωκεανό και διεύρυναν την προοπτική της Εκκλησίας"

SHARE: