Θετικά αποτιμά η Ουάσιγκτον την ανακατάληψη της Παλμύρας από δυνάμεις του Άσαντ

Θετικά αποτιμά η Ουάσιγκτον την ανακατάληψη της Παλμύρας από δυνάμεις του Άσαντ

Οι ΗΠΑ κρίνουν πως η ανακατάληψη της περιοχής από το Ισλαμικό Κράτος είναι μια θετική εξέλιξη, τονίζοντας σε κάθε περίπτωση πως αυτό δεν σημαίνει πως αλλάζουν την αρνητική στάση τους απέναντι στο καθεστώς Άσαντ

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε σήμερα η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής την εκδίωξη των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από την αρχαία πόλη της Παλμύρας στη Συρία, την οποία ανακατέλαβε ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της Ρωσίας.

«Για να απαντήσω εν συντομία, ναι, θεωρούμε ότι είναι καλό (...) το ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν ελέγχει πλέον» την Παλμύρα, είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, χωρίς πάντως να συγχαρεί τον συριακό στρατό για την επιτυχία του.

Ο Κίρμπι σημείωσε ακόμη ότι είναι πρόωρο να γίνει κάποια κρίση για την επίπτωση που θα έχει η απελευθέρωση της πόλης στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τη Συρία.

«Είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε το βαθμό κατά τον οποίο η επιχείρηση στην Παλμύρα πρόκειται να επηρεάσει (τις ειρηνευτικές συνομιλίες) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κίρμπι.

Οι ΗΠΑ αντιτίθενται σε κάθε ενδεχόμενο το καθεστώς υπό τον Μπασάρ αλ Άσαντ να «συνεχίσει να τυραννάει τον συριακό λαό», υπενθύμισε ακόμη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Isis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγχαρητήρια Πούτιν σε Άσαντ για την ανακατάληψη της Παλμύρας

ΟΗΕ: Σημαντική η επανάκτηση της αρχαίας Παλμύρας από το ISIS

Παλμύρα: Εικόνες σοκ. Οι τζιχαντιστές διέλυσαν τα πάντα

Παλμύρα: Θα χρειαστούν 5 χρόνια για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων μνημείων

SHARE:

24Media Network