Θρίλερ με την ταφή του Ναβάλνι – Το ρωσικό τελεσίγραφο στη μητέρα του

Διαβάζεται σε 2'
Θρίλερ με την ταφή του Ναβάλνι – Το ρωσικό τελεσίγραφο στη μητέρα του
In this grab taken from video provided by the Navalny Team on Thursday, Feb. 22, 2024, Russian Opposition Leader Alexei Navalny's mother Lyudmila Navalnaya speaks during a video statement from the Arctic city of Salekhard, 1937 km (1211 miles) northeast of Moscow, Russia. The mother of Russia's top opposition leader Alexei Navalny says that investigators conducting a probe into her son's death have resorted to blackmail to try to persuade her to agree to his secret burial outside the public eye. (Navalny Team via AP)

Οι ρωσικές αρχές έδωσαν τελεσίγραφο στη μητέρα του Ναβάλνι να αποφασίσει εντός τριών ωρών πού θα θάψει τον γιο της. Οι δύο επιλογές που της έδωσαν.

Η εκπρόσωπος τύπου του εκλιπόντος Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς δήλωσε σήμερα Παρασκευή (23/02) ότι οι ρωσικές αρχές είπαν στη μητέρα του ότι ο γιος της πρέπει να ταφεί στην αποικία κρατουμένων όπου πέθανε, εκτός αν συμφωνήσει μέσα σε τρεις ώρες να τον θάψει χωρίς να γίνει δημόσια κηδεία.

Η Κίρα Γιαρμίς έγραψε σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ: «Πριν από μια ώρα, ένας ανακριτής κάλεσε τη μητέρα του Ναβάλνι και της έδωσε τελεσίγραφο. Είτε να συμφωνήσει εντός τριών ωρών σε μια μυστική κηδεία χωρίς να υπάρξει δημόσιος αποχαιρετισμός ή ο Αλεξέι θα ταφεί στην αποικία κρατουμένων»

Η Γιαρμίς είπε ότι η μητέρα του Ναβάλνι απέρριψε το τελεσίγραφο και συνέχισε να ζητά να της παραδώσουν τη σορό του.

«Η ίδια αρνήθηκε να συνομιλήσει με την Ανακριτική Επιτροπή, επειδή δεν έχουν την αρμοδιότητα να αποφασίσουν πώς και πού θα ταφεί ο γιός της. Απαιτεί να τηρηθεί ο νόμος, ο οποίος υποχρεώνει τους ανακριτές να παραδώσουν την σορό σε διάστημα δύο ημερών από τη στιγμή που έχουν προσδιορισθεί οι αιτίες του θανάτου. Σύμφωνα με τα ιατρικά έγγραφα, τα οποία η ίδια υπέγραψε, η προθεσμία αυτή των δύο ημερών εκπνέει αύριο. Η ίδια επιμένει οι αρχές να επιτρέψουν να γίνει η κηδεία και νεκρώσιμος ακολουθία σύμφωνα με τις παραδόσεις», έγραψε η Γιαρμίς.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τις αρχές.

Η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα, 69 ετών, απαιτεί εδώ και μέρες από τις αρχές να παραδώσουν τη σορό του για να ταφεί με τρόπο που θα επιτρέψει στους φίλους, την οικογένεια και τους υποστηρικτές του να του πουν το τελευταίο αντίο.

“Θέλουν να θάψουν τον Ναβάλνι μυστικά”, λέει η μητέρα του

Η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Λουντμίλα, κατηγόρησε χθες (22/02) τους Ρώσους ανακριτές ότι την «εκβιάζουν» σε σχέση με την κηδεία του γιου της, λέγοντας ότι προσπαθούν να την εξαναγκάσουν να κηδέψει το παιδί της «μυστικά», χωρίς καν την παρουσία συγγενών.

Η Λουντμίλα Ναβάλναγια, που κατάφερε επιτέλους να δει τη σορό του γιου της, έκανε τις δηλώσεις αυτές σε βίντεο που αναρτήθηκε στο You Tube.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα