Σύμβολο του Ολοκαυτώματος σε πορεία Εβραίων

Σύμβολο του Ολοκαυτώματος σε πορεία Εβραίων

Φορώντας κίτρινο αστέρι διαδήλωσαν ορθόδοξοι Εβραίοι στο Ισραήλ. Χτύπησαν γυναίκα και προπηλάκισαν μαθήτρια. Οργισμένος ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας

Η χρήση του κίτρινου αστεριού από τους ορθόδοξους Εβραίους το Σάββατο στη διάρκεια διαδήλωσης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Ισραήλ.

"Εκφράζω την έντονη καταδίκη μου για το φαινόμενο της χρήσης συμβόλων του Σοάχ (Ολοκαύτωμα). Είναι απαράδεκτο. Πλήττει τις ουσιαστικές αξίες του Ιουδαϊσμού", τόνισε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Αβνερ Σαλέβ διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος.

"Αυτό δείχνει μια ακραία στάση και αποτελεί πρόκληση", πρόσθεσε υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι διαδηλωτές δεν εκπροσωπούν το σύνολο των ορθόδοξων Εβραίων του Ισραήλ.

Πολλές εκατοντάδες υπερ ορθόδοξοι Εβραίοι, ορισμένοι φορώντας το κίτρινο αστέρι που παραπέμπει στα ναζιστικά στρατόπεδα, αλλά και στολές κρατουμένων σε αυτά, διαδήλωσαν στη συνοικία Μέα Σεαρίν της Ιερουσαλήμ κατά των μέσων ενημέρωσης τα οποία, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, είναι εχθρικά απέναντί τους.

Τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πρόσφατα εικόνες από την Μπεΐτ Σεμές που δείχνουν υπερορθόδοξους να χτυπούν μια γυναίκα και άλλους να προπηλακίζουν μια οκτάχρονη μαθήτρια επειδή κυκλοφορούσαν σε δημόσιο χώρο.

Τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ καταγγέλλουν πως αυτές οι εικόνες αποτελούν μέρος της εκστρατείας αποκλεισμού των γυναικών από τους δημόσιους χώρους.

"Απαράδεκτη πράξη βαρβαρότητας", χαρακτήρισε την ενέργεια ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

SHARE:

24Media Network