Τίμερμανς: Είτε θα βρούμε ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό, ή δεν θα υπάρξει λύση

Τίμερμανς: Είτε θα βρούμε ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό, ή δεν θα υπάρξει λύση
Στιγμιότυπο από την συνάντηση της υπηρεσιακής Πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου με τον πρώτο αντιπρόεδρο της κομισιον Φράνς Τίμερμανς και τον επίτροπο της Ε.Ε αρμποδιο για θέματα μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο,Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την αντίθεσή του με τις απόψεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για το προσφυγικό

«Είτε θα βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση για το θέμα της μετανάστευσης ή δεν θα υπάρξει λύση για το θέμα», είπε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αντιπρόεδρος έστρεψε –χωρίς να τον κατονομάσει- τα βέλη του κατά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Η αλληλεγγύη είναι βασικό συστατικό στοιχείο της ΕΕ. Διαφωνώ ότι η μετεγκατάσταση προσφύγων που επελέγη στη φάση της κρίσης ήταν αναποτελεσματική. Περισσότερα από 32.000 άτομα έχουν μετεγκατασταθεί.  Όλα τα εργαλεία χρειάζονται, αλλιώς το οικοδόμημα θα καταρρεύσει και αυτό θα προκαλέσει μόνιμη ζημιά και στην ενιαία αγορά. Για τη ρύθμιση του Δουβλίνο, το μπαλάκι στο γήπεδο του Συμβουλίου για να βρουν την απαραίτητη ισορροπία. Είτε θα βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση για το θέμα της μετανάστευσης ή δεν θα υπάρξει λύση. Μόνο μία λύση για το Δουβλίνο μπορεί να δώσει λύση και στη Σένγκεν. Δεν μπορούν περιορισμένες χώρες να φέρουν στον ώμο τους το βάρος αυτό. Θα πρέπει να δούμε και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στη Λιβύη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα