Ισπανία: Την Τρίτη παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης ο Σάντσεθ, βαριές κουβέντες στη Βουλή

Ισπανία: Την Τρίτη παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης ο Σάντσεθ, βαριές κουβέντες στη Βουλή
Πάμπλο Ιγκλέσιας και Πέδρο Σάντσεθ AP

Σε δύο ημέρες αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ο Πέδρο Σάντσεθ από την ισπανική βουλή. Ανέβηκαν οι τόνοι μετά την τοποθέτηση Βάσκου βουλευτή.

Οπως ήταν αναμενόμενο ο κυβερνητικός συνασπισμός του Σοσιαλιστικού Κόμματος και των Ποδέμος δεν εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης την Κυριακή στην ισπανική Βουλή κατά την πρώτη σχετική ψηφοφορία.

Υπέρ ψήφισαν 166 και κατά 165 ενώ 18 βουλευτές ήταν απόντες.

Το αποτέλεσμα αυτό ουδόλως ανησύχησε τον Πέδρο Σάντσεθ ο οποίος αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης με απλή πλειοψηφία επί των παρόντων στη σχετική, κρίσιμη ψηφοφορία της Τρίτης.

Τη δυνατότητα αυτή του εξασφαλίζει η αποχή του κεντροαριστερού κόμματος των Καταλανών το οποίο πήρε υποσχέσεις από τον Σάντσεθ για διεξοδικό διάλογο σχετικά με το καταλανικό ζήτημα.

Στη συζήτηση της Κυριακής οι τόνοι ανέβηκαν όταν μίλησε ο εκπρόσωπος του βάσκικου Bildu, Μέρτχε Αϊσπουρούα ο οποίος κατέκρινε το βασιλιά Φίλιππο για την ομιλία του μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας τον Οκτώβριο του 2017. Από τα έδρανα του Λαϊκού Κόμματος και του Vox ακούστηκαν βαριές κουβέντες όπως “δολοφόνοι” και “ζητήστε συγγνώμη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα