Το 56% των Γερμανών θέλει αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων

Το 56% των Γερμανών θέλει αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων

Τι δείχνουν τα στοιχεία έρευνας στη Γερμανία, για την επιθυμία των Γερμανών να ενισχυθούν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις με έμψυχο δυναμικό

Πάνω από ένας στους δύο Γερμανούς τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων με έμψυχο δυναμικό, ενώ μόλις ένας στους τρεις εκφράζει αντίθετη άποψη. Την ίδια ώρα η υπουργός 'Αμυνας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, εξετάζει σχέδια αύξησης του στρατιωτικού προσωπικού κατά 5.000 άτομα.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου YouGov, το 56% των Γερμανών άνω των 18 ετών τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων με προσωπικό, με το 30% να διατυπώνει αντίθετη άποψη. Έπειτα από μια περίοδο συνεχούς συρρίκνωσης και ενόψει της νέας διεθνούς πραγματικότητας στα ζητήματα ασφάλειας, η πολιτική ηγεσία του γερμανικού υπουργείου 'Αμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού του στρατού, στον οποίο σήμερα υπηρετούν 178.000 στρατιώτες, έναντι 185.000 στρατιωτών που υπηρετούσαν το 2010.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την άνοιξη. Ωστόσο, όπως αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel», μόνο το 2013 διαπιστώθηκαν ελλείψεις 1000-1500 στρατιωτών, κυρίως ειδικών σε τεχνικά θέματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις ανάγκες για τον αγώνα εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» αποκαλύφθηκε ότι από τα 93 αεροσκάφη «Tornado» που διαθέτει η Γερμανία, μόλις τα 66 ήταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενώ, όπως επισημαίνει το περιοδικό, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και σε ό,τι αφορά τα μαχητικά «Eurofighter» και τα μεταγωγικά «Transall».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network