Το 82% των 5χρονων ξέρει να χειρίζεται το iPad

Το 82% των 5χρονων ξέρει να χειρίζεται το iPad

Τι αναφέρει έρευνα της εταιρείας McAfee για την εξοικείωση των παιδιών με τις νέες τεχνολογίες

Εντυπωσιάζει το ποσοστό, που δείχνει τη διείσδυση του ίντερνετ στις νεαρές ηλικίες: το 82% των 5χρονων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει στην κατοχή του ή χρησιμοποιεί tablet με πρόσβαση στο ίντερνετ. Κοινώς, η συντριπτική πλειοψηφία των 5χρονων είναι εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες.

Η σύγχρονη τεχνολογία και τα επιτεύγματά της είναι πλέον η δεύτερη φύση των σημερινών παιδιών, αν σκεφτεί κανείς πως από βρέφη έρχονται σε επαφή με υπολογιστές, κινητά με οθόνη αφής και άλλα gadgets.

Το 82% των 5χρονων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει στην κατοχή του ή χρησιμοποιεί tablet που μπαίνει στο Ίντερνετ και ξέρει να σερφάρει.

Η είδηση δημοσιεύτηκε από την εταιρεία McAfee και αναδημοσιεύτηκε από την Wall Street Journal, στα πλαίσια καμπάνιας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Αντίστροφα τα ποσοστά στους 65 άνω

Στο αντίθετο άκρο του ηλικιακού φάσματος μια έρευνα του think tank Policy Exchange δείχνει ότι οι 7 στους 10 πολίτες άνω των 65 ετών στην Αγγλία δεν έχουν κάποια συσκευή που συνδέεται με το ίντερνετ, 5.4 εκατομμύρια δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το ίντερνετ και μόνο ένας στους 20 έχει smartphone.

SHARE:

24Media Network