Το απίστευτο πογκρόμ του Ερντογάν σε αριθμούς!

Το απίστευτο πογκρόμ του Ερντογάν σε αριθμούς!
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Μετά το πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016, η κυβέρνηση Ερντογάν εξαπέλυσε ένα πολύ μεγάλο κύμα διώξεων που ουσιαστικά σάρωσε τον πληθυσμό μίας μεγάλης πόλης. Με λεπτομέρειες οι αριθμοί.

Τρομερές σε αριθμό αλλά και σε σφοδρότητα είναι οι διώξεις που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Σύμφωνα με ανεξάρτητη έκθεση που είδε την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας 134.144 άτομα απολύθηκαν για καθαρά πολιτικούς λόγους από την εργασία τους ενώ άλλα 228.137 συνελήφθησαν και κρατήθηκαν, έστω και για λίγες ημέρες.

Διερευνήθηκαν επίσης, πάντα σύμφωνα με την έρευνα, 45.415 λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κτλ) και έγιναν δικαστικές ενέργειες εναντίον 17.089 χρηστών των ίδιων μέσων με πολύ σοβαρές κατηγορίες μεταξύ των οποίων η προπαγάνδα και η υποκίνηση συμμετοχής σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Επίσης έκλεισαν 2271 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και ακυρώθηκαν οι άδειες 21.860 εκπαιδευτικών. Εκλεισαν επτά ιδιωτικά ιατρικά κέντρα ενώ σαρώθηκαν 1414 μη κυβερνητικές οργανώσεις, πάντα τα δύο τελευταία χρόνια!

Εν τω μεταξύ μόνο το 2017 οδηγήθηκαν στις φυλακές 100 δημοσιογράφοι ενώ αυτό το καιρό πίσω από την πόρτα των κελιών βρίσκονται 127 εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Δεν είναι έτσι να απορεί κανείς πως η Τουρκία έχει κατρακυλήσει στην 155η θέση (μεταξύ 180 χωρών) στον κατάλογο των χωρών με την περισσότερη ελευθερία στον Τύπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα