Το Barbaros μπήκε στην Κυπριακή ΑΟΖ και απάντησε με στρατιωτικό εμβατήριο

Το Barbaros μπήκε στην Κυπριακή ΑΟΖ και απάντησε με στρατιωτικό εμβατήριο

Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο με το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος όχι μόνο να παραβιάζει την Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά να απαντά στο Λιμενικό της Κύπρου με στρατιωτικό εμβατήριο (Vids)

Με στρατιωτικό εμβατήριο της εποχής των γενίτσαρων απάντησε το σεισμογραφικό Μπαρμπαρός όταν κυπριακό πλοίο το προειδοποίησε ότι παραβίαζε τα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Tα τουρκικά μέσα επικαλούμενα πηγές του υπουργείου Ενέργειας, αναφέρουν ότι το Μπαρμπαρός το οποίο ξεκίνησε έρευνες στην Μεσόγειο στις 21 Απριλίου δέχτηκε προειδοποίηση από τον ασύρματο που έλεγε: "Βρίσκεστε στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Ως απάντηση το τουρκικό πλοίο έβαλε από τον ασύρματο έναν ‘στρατιωτικό ύμνο’ για να τον ακούσουν οι αρμόδιοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του sigmalive, πηγές της Κύπρου αναφέρουν ότι πρόκειται για μια συνήθης κατάσταση η οποία δεν τους  ανησυχεί και είναι στο πλαίσιο της υπάρχουσας έντασης που στήνει η Τουρκία. “Η χώρα μας συνεχίζει κανονικά τις προγραμματισμένες μας δραστηριότητες στην ΑΟΖ” σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Σε ό,τι αφορά την προειδοποίηση που ακούγεται στο βίντεο, αυτή αποτελεί συνήθη πρακτική που ακολουθείται από την Κυπριακή Δημοκρατία όταν ένα τουρκικό πλοίο δεσμεύει μέρος της ΑΟΖ.

Τι λένε οι στίχοι

Σε ό,τι αφορά τον ύμνο Ceddin Deden οι στίχοι έχουν ως εξής:

Ο πρόγονος σου είναι ο παππούς σου, η γενεαλογία σου είναι ο πατέρας σου

Πάντα ηρωικό, το τουρκικό έθνος

Ο στρατός του, για πολύ καιρό

Έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο

Το τουρκικό έθνος, το τουρκικό έθνος

Αγάπα τον εθνικισμό με πάθος

Καταστρέψε ω έθνος, τον εχθρό σου

Αφήστε τους να υποφέρουν με την καταραμένη ντροπή τους

Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι το συγκεκριμένο στρατιωτικό εμβατήριο απαγγέλλει η Οθωμανική Στρατιωτική μπάντα σε όλες τις εμφανίσεις, τόσο στην Τουρκία, καθώς και στο εξωτερικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE:

24Media Network