Το χρονικό του τρόμου. Πώς έληξε η διπλή ομηρία στη Γαλλία

default image

O τραγικός επίλογος ενός φρικιαστικού τριημέρου, έληξε με δύο ομηρίες, επιχειρήσεις της αστυνομίας, 4 νεκρούς ομήρους, αλλά και τους τρομοκράτες να έχουν πέσει από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Μια πρωτοφανή υπόθεση τρομοκρατίας με ταυτόχρονη ομηρία μέσα στο Παρίσι σε εβραϊκό παντοπωλείο και στην πόλη Νταμαρτέν-αν-Γκελ στα βόρεια της πρωτεύουσας. Μετά από περισσότερες από πέντε ώρες ομηρίας, τα δύο αδέρφια βγήκαν στην οροφή του κτιρίου και άνοιξαν πυρ, δίνοντας το σήμα στις δυνάμεις της αστυνομίας να ξεκινήσουν την επιχείρηση η οποία κατέληξε στο θάνατο των τρομοκρατών και την απελευθέρωση του ομήρου.

Παράλληλα, ο συνεργός των αδερφών Κουασί, Αμεντί Κουλιμπαλί – πιθανότατα με κάποιον συνεργό – έπεφτε μερικά λεπτά αργότερα νεκρός, ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας. Δυστυχώς η ομηρία στο παντοπωλείο κατέληξε με πέντε ανθρώπους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη. Θυμίζουμε πως ο Αμεντί Κουλιμπαλί είναι ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας της αστυνομικού στην περιοχή Μονρούζ το πρωί της Πέμπτης. Οι τελευταίες

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες από τις επιχειρήσεις σε Παρίσι και Νταμαρτέν-αν-Γκελ (βίντεο)

Η επίθεση της Τετάρτης στο Charlie Hebdo με θύματα 12 άτομα δεν ήταν παρά η έναρξη ενός εφιαλτικού τριημέρου που επιφύλασσε τρομακτικές εξελίξεις για τη γαλλική πρωτεύουσα. Τα δύο αδέρφια Κουασί, των οποίων τα ίχνη αποκάλυψε η ταυτότητα του ενός στο κλεμμένο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στην πόλη στα βόρεια του Παρισιού και έπειτα από μπλόκο της αστυνομίας στην εθνική οδό, άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών.

 

Στη συνέχεια τα δύο αδέρφια εισέβαλαν σε εργοστάσιο εκτυπώσεων, όπου και παρέμειναν ταμπουρωμένοι για περισσότερες από έξι ώρες. Τα αδέρφια Κουασί κρατούσαν έναν όμηρο και ζητούσαν να… πεθάνουν σαν μάρτυρες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν τόσο στη βιομηχανική περιοχή όπου είχαν ταμπουρωθεί οι δύο αδερφοί, όσο και στο παντοπωλείο. Δρόμοι είχαν αποκλειστεί, ελικόπτερα πετούσαν πάνω από τα δύο σημεία, ενώ σχολεία και καταστήματα παρέμεναν για ώρες κλειστά, με τους πολίτες να έχουν σαφή εντολή να παραμείνουν εντός και μακριά από τα παράθυρα.

Με τις δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο, γύρω στις 17.15 τα αδέρφια Κουασί βγήκαν από το κτίριο άνοιξαν πυρ και έδωσαν το έναυσμα στους αστυνομικούς να ξεκινήσουν επιχείρηση. Ακούστηκαν πυροβολισμοί και σειρά εκρήξεων και λίγο αργότερα οι αρχές ανακοίνωσαν πως οι τρομοκράτες είναι νεκροί και ευτυχώς ο όμηρος απελευθερώθηκε σώος και αβλαβής.

Την ίδια ώρα στα νότια του Παρισιού ένας άντρας άνοιγε πυρ με αστυνομικούς έξω από εβραϊκό παντοπωλείο. Το συμβάν κατέληγε με έναν πολίτη τραυματισμένο και τον Αμεντί Κουλιμπαλί να κρατάει ομήρους στο εσωτερικό του καταστήματος. Όσο η ώρα περνούσε, οι πληροφορίες έδιναν πως ο Κουλιμπαλί ήταν συνεργός των αδερφών που φέρονταν ως υπεύθυνοι για την επίθεση στο Charlie Hebdo, αφού είχε γνωριστεί με τον έναν από αυτούς στη φυλακή και είχαν ενταχθεί από κοινού στην Αλ Κάιντα.  Όπως αποδείχτηκε, οι τρομοκράτες βρίσκονταν σε συνεργασία, ενώ ο Κουλιμπαλί απειλούσε να σκοτώσει ομήρους αν δεν αφήνονταν ελεύθεροι οι δύο αδερφοί. Μετά την επιχείρηση της αστυνομίας, βρέθηκαν νεκροί τέσσερις από τους ομήρους, ενώ από τα πυρά της αστυνομίας έπεσε νεκρός και ο ίδιος ο δράστης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα