Το διήγημα που έγινε Tattoo, λέξη προς λέξη σε 553 σώματα

 File name      	:DSCN4033.JPG
 File size      	:475.3KB (486719 bytes)
 Date and time    	:Sun, Jun 24, 2018 12:00:00 AM
 Image size      	:1280 x 960
 Resolution      	:72 x 72 dpi
 Number of bits    	:8 bits/channel
 Protection      	:Off
 Camera ID      	:N/A
 Model name      	:E995
 Quality mode     	:FINE
 Metering mode    	:Multi-pattern
 Exposure mode    	:Programmed auto
 Flash        	:Off
 Focal length     	:26.7 mm
 Shutter speed    	:1/32.4 seconds
 Aperture       	:F4.6
 Exposure compensation	:0.0 EV
 Fixed white balance 	:Auto
 Lens         	:Built-in
 Flash sync mode   	:N/A
 Exposure difference 	:N/A
 Flexible program   	:N/A
 Sensitivity     	:Auto
 Sharpening      	:Auto
 Curve mode      	:N/A
 Color mode      	:Color
 Tone compensation  	:Auto
 Latitude(GPS)    	:N/A
 Longitude(GPS)    	:N/A
 Altitude(GPS)    	:N/A
File name :DSCN4033.JPG File size :475.3KB (486719 bytes) Date and time :Sun, Jun 24, 2018 12:00:00 AM Image size :1280 x 960 Resolution :72 x 72 dpi Number of bits :8 bits/channel Protection :Off Camera ID :N/A Model name :E995 Quality mode :FINE Metering mode :Multi-pattern Exposure mode :Programmed auto Flash :Off Focal length :26.7 mm Shutter speed :1/32.4 seconds Aperture :F4.6 Exposure compensation :0.0 EV Fixed white balance :Auto Lens :Built-in Flash sync mode :N/A Exposure difference :N/A Flexible program :N/A Sensitivity :Auto Sharpening :Auto Curve mode :N/A Color mode :Color Tone compensation :Auto Latitude(GPS) :N/A Longitude(GPS) :N/A Altitude(GPS) :N/A FILE NAME :DSCN4033.JPG FILE SIZE :475.3KB (486719 BYTES) DATE AND TIME :SUN, JUN 24, 2018 12:00:00 AM IMAGE SIZE :1280 X 960 RESOLUTION :72 X 72 DPI NUMBER OF BITS :8 BITS/CHANNEL PROTECTION :OFF CAMERA ID :N/A MODEL NAME :E995 QUALITY MODE :FINE METERING MODE :MULTI-PATTERN EXPOSURE MODE :PROGRAMMED AUTO FLASH :OFF FOCAL LENGTH :26.7 MM SHUTTER SPEED :1/32.4 SECONDS APERTURE :F4.6 EXPOSURE COMPENSATION :0.0 EV FIXED WHITE BALANCE :AUTO LENS :BUILT-IN FLASH SYNC MODE :N/A EXPOSURE DIFFERENCE :N/A FLEXIBLE PROGRAM :N/A SENSITIVITY :AUTO SHARPENING :AUTO CURVE MODE :N/A COLOR MODE :COLOR TONE COMPENSATION :AUTO LATITUDE(GPS) :N/A LONGITUDE(GPS) :N/A ALTITUDE(GPS) :N/A

Δείτε το τρομερά πρωτότυπο project της Shelley Jackson που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από εκατοντάδες εθελοντές (Pics + Vid)

Η Αμερικανίδα συγγραφέας αποφάσισε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Ποιο ήταν αυτό; Να δημιουργήσει μια ζωντανή, κινούμενη νουβέλα.

Το όνειρο της θα έπαιρνε κυριολεκτικά, σάρκα και οστά μόνο με έναν τρόπο. Οι 2095 λέξεις του διηγήματος, θα έπρεπε να αποτυπωθούν με τατουάζ σε ισάριθμα ανθρώπινα σώματα.

ADVERTISING

Κάπως έτσι, δέκα χρόνια πριν, εν έτει 2003 άρχισε μέσω διαδικτύου και social media να αναζητά εθελοντές για να δει τις λέξεις της να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο. Παράξενο, ιδιόμορφο και σίγουρα πρωτότυπο project από μια συγγραφέα που αποφάσισε να έρθει πιο κοντά με αυτό τον τρόπο με το ετερόκλητο κοινό της.

Το project Skin: A Mortal Work of Art, ξεκίνησε λοιπόν τον Αύγουστο του 2013 και συνεχίζεται ακόμα.  

Το κείμενο της δεν τυπώθηκε σαν βιβλίο προς πώληση και εμπορική χρήση, αλλά κάθε λέξη του ήταν προορισμένη να γίνει tattoo στα σώματα εθελοντών και θαυμαστών της συγγραφέως.

Στo επίσημο site του project υπάρχουν μάλιστα αναλυτικές οδηγίες για το πως μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής και να πραγματοποιήσει το τατουάζ του, βήμα προς βήμα.

Σε πρώτη φάση, ο επίδοξος "φορέας" της λέξης, στέλνει την αίτηση του και λαμβάνει προσωπική απάντηση από την ίδια τη Jackson, σχετικά με τη λέξη την οποία θα πρέπει να "χτυπήσει" στο σώμα του.

Το διήγημα που έγινε Tattoo, λέξη προς λέξη σε 553 σώματα

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, είναι ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει τη δυνατότητα να διαλέξει τη λέξη της προτίμησης του που θα κουβαλάει πάνω του για το υπόλοιπο της ζωής του. Έχει όμως τη δυνατότητα να μην πάρει μέρος στο project, αν δεν του αρέσει η λέξη που θα επιλέξει γι' αυτόν η συγγραφέας. 

Το κάθε άτομο έχει δικαίωμα αίτησης μονάχα μία φορά. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει tattoo περισσότερες από μία λέξεις του διηγήματος. Στη συνέχεια, κάθε εθελοντής στέλνει φωτογραφίες και βίντεο με το tattoo υλοποιημένο και παίρνει από την συγγραφέα δωρεάν ένα τυπωμένο αντίτυπο της τελικής εκδοχής του διηγήματος.

Μέσα στα δέκα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από το ντεμπούτο του "Skin", η Shelley Jackson έχει λάβει πάνω από 10.000 αιτήσεις. Από αυτές, έγιναν δεκτές μέχρι σήμερα οι 1871. Από αυτές, οι 553 λέξεις έχουν γίνει πραγματικά tattoo. Μέχρι τις 2095 υπάρχει πάντως ακόμα μέλλον.

Ωστόσο, αν στην περίπτωση της Jackson, το "λακωνίζειν (στα τατουάζ), εστί φιλοσοφείν", στην περίπτωση του B. Rose από την Minneapolis τα πράγματα είναι ολίγον τι διαφορετικά.

Ο νεαρός αποφάσισε να γράψει ολόκληρο διήγημα 880 λέξεων στην πλάτη του, δικής του έμπνευσης, αφιερωμένο στις μηχανές, τη μεγάλη του αγάπη.

"Χρειάζονταν επιμονή και υπομονή και από τις δύο πλευρές για να πάνε όλα καλά. Τελικά μας πήρε τέσσερις ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί το κείμενο και μπορώ να σας πω ότι όλα ήταν πιο εύκολα από ό,τι τα περίμενα. Βέβαια, δεν είχα ξανακάνει κάτι παρόμοιο για να ξέρω", δήλωσε ο tattoo artist που ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα.

Για του λόγου το αληθές:

Το διήγημα που έγινε Tattoo, λέξη προς λέξη σε 553 σώματα

Πηγή: Ineradicablestain, enotes.com

SHARE:

24Media Network