Το ΔΝΤ δανείζει το Ιράκ για να καταπολεμήσει το ISIS

Το ΔΝΤ δανείζει το Ιράκ για να καταπολεμήσει το ISIS

Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απευθύνθηκε το Ιράκ προκειμένου να δανειστεί 1,1 δις ευρώ για να αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα από τις χαμηλές τιμές πετρελαίου και να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους

Η Παγκόσμια Τράπεζα είπε χθες ότι θα δανείσει στο Ιράκ 1.1 δισεκατομμύρια ευρώ (1,2 δις δολάρια) ως επείγουσα υποστήριξη για να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της μάχης της ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος καθώς και τις χαμηλές τιμές πετρελαίου.

Το δάνειο στήριξης του προϋπολογισμού θα εκταμιευθεί σε μία δόση και θα είναι διαθέσιμο στο Ιράκ πριν το τέλος του χρόνου, είπε ο Φερίντ Μπελχάτζ, ανώτατος αξιωματούχος στα περιφερειακά προγράμματα ο οποίος ευθύνεται για θέματα του Ιράκ.

"Αυτός ο διπλός κλυδωνισμός, της συγκεκριμένης συγκυρίας, απειλούν τη σταθερότητα της χώρας", είπε στο Ρόιτερς σε τηλεφωνική συνέντευξη, προσθέτοντας ότι ήταν ζωτικής σημασίας να μην κυλίσει το Ιράκ σε βαθύτερη κρίση.

"Εάν το Ιράκ κυλίσει σε χάος, αυτό θα σημάνει ακόμα πιό χαοτική Μέση Ανατολή. Στην παρούσα συγκυρία, κανένας δεν το θέλει αυτό. Έχουμε αρκετό χάος τριγύρω", δήλωσε.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ, Isis
SHARE:

24Media Network