Το ευχαριστώ του Πάπα στον Τσίπρα

Το ευχαριστώ του Πάπα στον Τσίπρα

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα όπου τον ευχαρίστησε για όσα κάνει για τους φτωχούς. Ενώπιον των "27" καταδίκασε τον αντιμεταναστευτικό λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό

Σύντομη συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ο Πάπας Φραγκίσκος, τον οποίο ευχαρίστησε για όσα κάνει για τους κοινωνικά αδύναμους και τους φτωχούς. ΄Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ευχαρίστησε επίσης τον πρωθυπουργό για τον αγώνα του υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης καθώς και για την στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό.

Το ευχαριστώ του Πάπα στον Τσίπρα

Νωρίτερα, ο πάπας Φραγκίσκος είπε, ενώπιον των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στο Βατικανό, ότι η Γηραιά Ήπειρος είναι αντιμέτωπη σήμερα με ένα «κενό αξιών» και «κινδυνεύει να πεθάνει» εάν δεν βρει εκ νέου τα ιδεώδη των πατέρων ιδρυτών της, όπως την αλληλεγγύη, ενώ καταδίκασε τον αντιμεταναστευτικό λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό που αποτελούν θανάσιμη απειλή για την Ένωση.

«Όταν ένα σώμα απωλέσει την αίσθηση του πού κατευθύνεται και δεν δύναται πλέον να κοιτάξει μπροστά, βιώνει μια οπισθοδρόμηση και μακροπρόθεσμα κινδυνεύει να πεθάνει» επισήμανε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Οι ευχαριστίες του Ποντίφικα για την προσφορά της Ελλάδας με έκαναν να αισθανθώ περήφανος

«Οι ευχαριστίες του Ποντίφικα για την προσφορά της Ελλάδας στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, στην προστασία των αδύναμων και ιδιαίτερα των προσφύγων, με έκαναν να αισθανθώ περήφανος».

Αυτό αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter αναφορικά με τη συνομιλία που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο πλαίσιο της ακρόασης των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ε.Ε. στο Βατικανό.

Πηγή: ΑΠΕ/©Γ.Τ. Πρωθυπουργού-Andrea Bonetti

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σύνοδος Κορυφής, Αλέξης Τσίπρας, Πάπας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η διακήρυξη της Ρώμης

SHARE:

24Media Network