Το Facebook βάζει “Stop” σε δράσεις που παραβιάζουν την καραντίνα

Το Facebook βάζει “Stop” σε δράσεις που παραβιάζουν την καραντίνα
AP Photo/Andrew Harnik

Την ώρα που φουντώνουν οι διαδηλώσεις σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ για την άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, το Facebook δεν υποστηρίζει τις συγκεκριμένες κινήσεις μέσω της ιστοσελίδας του.

Ο πλανήτης συνεχίζει να υποφέρει από τη λαίλαπα του κορονοϊού που έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής 170.000 θύματα, παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί που θεωρούν πως τα μέτρα που έχουν παρθεί για τον περιορισμό της δράσης του Covid-19 είναι υπέρ του δέον αυστηρά και πως επιβάλλεται να υπάρχει άμεση χαλάρωση.

Το αποτέλεσμα είναι να κάνουν εδώ και λίγα 24ωρα το γύρο του κόσμου εικόνες από τις ΗΠΑ, με χιλιάδες κόσμου να είναι έξω στους δρόμους και να απαιτεί την άμεση επιστροφή στην κανονικότητα, κίνηση που βρίσκει ταυτόχρονα και πολλούς πολέμιους.

Τα παραδείγματα γιατρών που βγήκαν στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών για να κάνουν… αντί-διαδήλωση ήταν πολλά, ενώ σε μία σημαντική κίνηση προχώρησε το Facebook, με τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να ανακοινώνει πως δεν θα επιτρέπει από εδώ και πέρα σε χρήστες του να κοινοποιούν λίστα με προγραμματισμένα γεγονότα, τα οποία παραβιάζουν τα μέτρα περί κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Την Δευτέρα, προχώρησε σε αφαίρεση λίστας που είχε ανέβει στην ιστοσελίδα του και ενημέρωνε για διαμαρτυρίες ενάντια στην καραντίνα σε Καλιφόρνια, Νιου Τζέρσι και Νεμπράσκα, με αρκετούς -μεταξύ των οποίων και ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ- να διαμαρτύρονται, κάνοντας λόγο για παραβίαση του δικαιώματος για ελεύθερο λόγο.

Από την πλευρά του πάντως, το Facebook ενημέρωσε πως είχε έρθει σε συννενόηση με τοπικούς κυβερνήτες και θα “κατέβαζε” από τη σελίδα του μόνο γεγονότα που παραβίαζαν τις οδηγίες κάθε πολιτείας για περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ είναι η χώρα που μετράει μέχρι στιγμής τις περισσότερες απώλειες από την πανδημία, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 42.000, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να έχει δώσει πάντως έμφαση στην ανασύνταξη της οικονομίας το συντομότερο δυνατόν και να στηρίζει τις διαμαρτυρίες πολιτών σε ορισμένες πολιτείες για άρση των μέτρων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα