Το γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο-μανιφέστο του "Μανώλη" της "17Ν"

Το γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο-μανιφέστο του "Μανώλη" της "17Ν"

Το γύρο του κόσμου κάνει το βιντεοσκοπημένο μανιφέστο και η απειλητική επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού, με τους ανταποκριτές να εκφράζουν ανησυχίες για ένα νέο κεφάλαιο αίματος στην ιστορία της Ελλάδας

«Ελληνας φυγάς που εξαφανίστηκε παραβιάζοντας άδεια από τις φυλακές απειλεί με ένοπλη δράση την κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι κατέστρεψε τη χώρα με τα μέτρα λιτότητας. Ο Χριστόδουλος Ξηρός, που είχε καταδικαστεί σε φυλάκσιη το 2003 για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη απειλεί ότι θα ξαναπιάσει τα όπλα», αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC.

Η New York Times, κάνει αναφορά στην επιστολή και βιντεοσκοπημένη δήλωσή του σε διαδικτυακό τόπο, περί επιστροφής του στην τρομοκρατία, επισημαίνοντας, ότι ο Ξηρός, ο οποίος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως ένα "ελεύθερο μέλος" της 17 Νοέμβρη, κάλεσε τους συντρόφους του στην ένοπλη δράση για να ενωθούν και να διαμαρτυρηθούν για τις επιπτώσεις των τριών ετών οικονομικής λιτότητας στην Ελλάδα, όπως σημειώνεται.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται επίσης, ότι ο καταζητούμενος εξέτιε ποινή ισοβίων στις φυλακές του Κορυδαλλού μετά από σειρά επιθέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης, κυρίως κατά Ελλήνων, Βρετανών και Αμερικανών επιχειρηματιών και πολιτικών σε διάστημα σχεδόν τριών δεκαετιών.

Το γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο-μανιφέστο του

Εξάλλου, η Los Angeles Times , αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, σημειώνει την απειλή του καταζητούμενου για "επανέναρξη ενός αιματηρού κεφαλαίου της ελληνικής ιστορίας που οι ελληνικές αρχές θεωρούσαν, ότι έκλεισαν πριν από μια δεκαετία".

Όπως επισημαίνεται, η διαφυγή του Ξηρού έχει προκαλέσει «μαζικό ανθρωποκυνηγητό», αλλά και ανησυχία από μέρους των ΗΠΑ, που κάλεσαν τις ελληνικές Αρχές να συλλάβουν τον τρομοκράτη καταζητούμενο, ο οποίος έχει δολοφονήσει δύο αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, εκ των οποίων τον Αμερικανό ακόλουθο Άμυνας το 1988.

Το γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο-μανιφέστο του

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Χρ. Ξηρού, ο Μπρέιντι Κίσλινγκ, πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ειδικός για την τρομοκρατική οργάνωση της 17 Νοέμβρη, δήλωσε, ότι «μπορεί απλώς να είναι μια συμβολική προσπάθεια εκ μέρους του. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας, δεν θα είναι δύσκολο για τον ίδιο να βρει κάποια εναπομείναντα στοιχεία της οργάνωσης για να συνδεθεί μαζί τους", όπως υποστήριξε.

Στην ανταπόκριση επισημαίνεται επίσης, ότι σε εκτενείς αναφορές του στην οικονομική κρίση, ο καταζητούμενος πρόβαλε τα "ευρέως διαδομένα αντι-γερμανικά αισθήματα" και την αγανάκτηση έναντι της "εμμονής του Βερολίνου" για επιβολή αυστηρών μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα.

|Φυγάς τρομοκράτης: Είναι χρέος μας να ανάψουμε το φυτίλι" είναι ο τίτλος του Channel 4, που δημοσιεύει το βίντεο του Ξηρού και κάνει εκτενή αναφορά στις απειλές του για ένοπλη δράση. «Ο 56χρονος Ξηρός καλεί τους αναρχικούς να ενωθούν ενάντια στους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους και την αστυνομία», αναφέρει το βρετανικό δίκτυο και κάνει λόγο για «αμηχανία» της κυβέρνησης, αφού ο τρομοκράτης κατάφερε να αποδράσει μετά από την άδεια που του έδωσαν οι ελληνικές αρχές από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network