Το ημερολόγιο της τρομοκρατίας σε ψηφιακή μορφή

Το ημερολόγιο της τρομοκρατίας σε ψηφιακή μορφή

Η μάχη με την τρομοκρατία είναι διαρκής. Το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας των Η.Π.Α παρουσίασε το ημερολόγιο του 2014 με τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες στον κόσμο

Το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας παρουσίασε το ημερολόγιο του 2014 με τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες στον κόσμο.

Στην ιστοσελίδα του nctc μπορεί να δει κανείς σε ψηφιακή μορφή  όλες τις επιθέσεις των πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών από το 2003 καθώς και τις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει.

Για παράδειγμα ο περασμένος Μάρτιος ξεκινά με τη σύλληψη του φερόμενου ως εγκέφαλου της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους Khalid Sheikh Mohammed και τελειώνει με μια επίθεση αυτοκτονίας σε εστιατόριο στο Ισραήλ. Μόνο την 18η Μαρτίου δεν έχει γίνει κάτι και το ημερολόγιο δεν αναφέρει κάποιο γεγονός.

Το ημερολόγιο δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά σε ισλαμιστές παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των επιθέσεων έχουν γίνει από τέτοιες ομάδες.

Σε αυτό μπορεί κανείς να βρει κανείς λεπτομέρειες βομβιστικών επιθέσεων από  ομάδες σε όλο το πολιτικό και θρησκευτικό φάσμα σε όλον το κόσμο από την  Κολομβία και την Ελλάδα μέχρι τη Σρι Λάνκα και την Ουγκάντα.

Πηγή:The Guardian

SHARE:

24Media Network