Το Ισραήλ διαφωνεί με την ένταξη της Παλαιστίνης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Το Ισραήλ διαφωνεί με την ένταξη της Παλαιστίνης στο Διεθνές Ποινικό  Δικαστήριο

Σε δίωξη των μελών της Ισραηλινής ηγεσίας για εγκλήματα πολέμου, ελπίζουν οι Παλαιστίνιοι. Για παραβιάσεις των αρχών που έχουν οριστεί μεταξύ των δύο πλευρών, υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ

Την ένταξη της Παλαιστίνης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, κατήγγειλε σήμερα το Ισραήλ, σύμφωνα, «Πολιτική και κυνική» χαρακτήρισαν την απόφαση, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η απόφαση των Παλαιστινίων να ενταχθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προκειμένου να προχωρήσουν σε νομικές διαδικασίες εναντίον του Ισραήλ είναι πολιτική, κυνική και υποκριτική», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Παλαιστίνη έγινε και επίσημα σήμερα μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, με την ελπίδα ότι θα διωχθούν μέλη της ισραηλινής ηγεσίας για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα συνδεόμενα με την ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακών εδαφών.

«Η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής, που συνδέεται με τη δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς η οποία διαπράττει εγκλήματα πολέμου , είναι η τελευταία που μπορεί να απειλήσει με διώξεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του υπουργείου.

«Οι μονομερείς παλαιστινιακές ενέργειες, με πρώτη την ένταξη στο ΔΠΔ, αποτελούν παραβιάσεις των αρχών που έχουν οριστεί μεταξύ των δύο πλευρών με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για την επίλυση της παλαιστινιοϊσραηλινής διαμάχης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network