Το Ισραήλ επιμένει: Από τη Γάζα το χτύπημα στο νοσοκομείο

Διαβάζεται σε 2'
GAZA
Άνδρας κουβαλάει ηλικιωμένη στην Γάζα, μετά το χτύπημα στο νοσοκομείο AP Abed Khaled

Την παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ κατηγορεί το Ισραήλ για το φονικό χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας. Όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ότι δεν ευθύνεται για το πολύνεκρο χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας, αλλά αυτό προκλήθηκε από αποτυχία ρουκέτας που εκτοξεύτηκε από την παλαιστινιακή πλευρά.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, Daniel Hagari, ισχυρίστηκε στους δημοσιογράφους ότι τα κτίρια του νοσοκομείου δεν υπέστησαν δομικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν κρατήρες που να ταιριάζουν με αεροπορική επιδρομή, ενώ έδειξε και αντίστοιχες δορυφορικές εικόνες. 

Ο ίδιος κατηγόρησε τη Χαμάς ότι υπερβάλλει για τον αριθμό των θυμάτων και προσέθεσε ότι το παλαιστινιακό κίνημα δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τόσο γρήγορα τι προκάλεσε την έκρηξη.

Μάλιστα, το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στην δημοσιότητα και ηχητικό στο οποίο δύο άνδρες, φερόμενοι ως στελέχη της Χαμάς, αποδίδουν το χτύπημα σε αποτυχία παλαιστινιακής ρουκέτας.

Ο εκπρόσωπος του στρατού σημείωσε μάλιστα ότι περίπου 450 ρουκέτες, που έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα τις 11 τελευταίες ημέρες, έχουν προσγειωθεί μέσα στον θύλακα.

Η Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βομβάρδισε το νοσοκομείο, με το Ισραήλ να απαντά ότι μια αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από τον Ισλαμικό Τζιχάντ –μια άλλη παλαιστινιακή οργάνωση– προκάλεσε την έκρηξη.

Από την πλευρά της, η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, κατηγορεί το Ισραήλ για ψεύδη και αναφέρει πως “η γωνία της πρόσκρουσης και η σφοδρότητα της φωτιάς αποδεικνύουν πως ήταν επίθεση από αέρος” και στέκεται στις προειδοποιήσεις του Ισραήλ για εκκενώσεις νοσοκομείων στην Γάζα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα