Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν την Τουρκία – “Υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων”

Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν την Τουρκία – “Υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων”
AP Photo/Maya Alleruzzo, Pool

Αυστηρό μήνυμα του Ισραηλινού ΥΠΕΞ προς τους πολίτες της χώρας να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία και να την εγκαταλείψουν όσοι βρίσκονται ήδη εκεί. "Κανένα ταξίδι δεν αξίζει όσο η ζωή σας".

Αυστηρό μήνυμα προς τους ισραηλινούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να την εγκαταλείψουν, αλλά και προς όσους έχουν προγραμματίσει ταξίδι στη χώρα να το ακυρώσουν, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ.

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ ζήτησε από τους πολίτες να φύγουν από την Τουρκία “το συντομότερο δυνατό”, λέγοντας ότι υπάρχει σοβαρή απειλή για τρομοκρατικές επιθέσεις από Ιρανούς πράκτορες εναντίον Ισραηλινών που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη.

Η αυστηρή προειδοποίηση έρχεται μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με το Ιράν, με την Τεχεράνη να κατηγορεί το Ισραήλ για μια σειρά επιθέσεων σε πυρηνικές και στρατιωτικές της βάσεις, τόσο εντός του Ιράν αλλά και εντός της Συρίας.

Όπως είπε ο Λαπίντ, οι Ισραηλινοί που βρίσκονται στην Τουρκία αντιμετωπίζουν “έναν πραγματικό και άμεσο κίνδυνο”, από Ιρανούς πράκτορες, κάνοντας λόγο για “αρκετές απόπειρες του Ιράν για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών που κάνουν διακοπές στην Κωνσταντινούπολη”.

“Εάν βρίσκεστε ήδη στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέψτε στο Ισραήλ το συντομότερο δυνατό. Εάν έχετε προγραμματίσει πτήση για την Κωνσταντινούπολη, ακυρώστε τη. Κανένα ταξίδι διακοπών δεν αξίζει τη ζωή σας”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα