Το μεγαλείο ψυχής του συζύγου της Jo Cox. ‘Το μίσος δεν έχει δόγμα, ράτσα ή θρησκεία’

default image

Το συγκινητικό μήνυμα που αφιέρωσε ο σύζυγος της δολοφονημένης βουλευτίνας Jo Cox σε εκείνη και στα παιδιά τους. Ένα μήνυμα που αξίζει να κάνει τον γύρο του κόσμου

Η Βρετανία θρηνεί για τον άδικο θάνατο της βουλευτίνας των Εργατικών Jo Cox που έδινε τον δικό της αγώνα υπέρ της παραμονής της χώρας της στην Ε.Ε. Η Cox δολοφονήθηκε από τον Tommy Mair που φέρεται να ήταν υπέρμαχος του Brexit, ωστόσο τα κίνητρα του ακόμη εξετάζονται.

Ο δράστης πυροβόλησε και μαχαίρωσε το θύμα του στο περιθώριο κομματικής εκδήλωσης στην περιοχή Birstall κοντά στο Leeds, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα.

Σπαραχτικό ήταν το μήνυμα που έγραψε στο Twitter ο σύζυγος της δολοφονημένης Cox, Brendan, ο οποίος ήταν επίσης ακτιβιστής και είχαν περάσει μαζί από την οργάνωση Save the Children.

 

“Σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις ζωές μας. Ένα κεφάλαιο πιο δύσκολο, πιο οδυνηρό, λιγότερο χαρούμενο και με λιγότερη αγάπη. Εγώ, οι φίλοι της Jo και η οικογένειά της, θα αφιερώσουμε κάθε λεπτό της ζωής μας για να αναθρέψουμε τα παιδιά μας και να πολεμήσουμε κατά του μίσους που τη σκότωσε.

Η Jo πίστευε σε έναν καλύτερο κόσμο και πάλευε γι’ αυτό κάθε μέρα της ζωής της με δύναμη και όρεξη για ζωή, μια όρεξη που θα εξαντλούσε τους περισσότερους ανθρώπους.

Δύο πράγματα επιθυμούσε να συμβούν τώρα, περισσότερο από κάθε τι άλλο. Το ένα είναι τα παιδιά μας να λάβουν όλη την αγάπη και να είμαστε ενωμένοι στην μάχη κατά του μίσους που την σκότωσε. Το μίσος δεν έχει δόγμα, ράτσα ή θρησκεία. Είναι δηλητηριώδες.

Η Jo δεν είχε μετανιώσει για τίποτε στη ζωή της. Ζούσε την κάθε μέρα στην ολότητα της”.

 

To tweet που ανέβασε ο σύντροφος της μία μέρα πριν τη δολοφονία και ενώ το ζευγάρι μετείχε σε εκδήλωση κατά του Brexit:

Η αστυνομία επισήμως κάνει λόγο για “μεμονωμένο περιστατικό” και τονίζει ότι δεν αναζητούνται άλλοι ύποπτοι πέραν από τον 52χρονο που έχει συλληφθεί και ήδη ανακρίνεται.  Στο επεισόδιο τραυματίστηκε ελαφρά και ένας 77χρονος.

Σύμφωνα με όσα έχουν πει έως τώρα τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες, το συμβάν διήρκεσε τουλάχιστον 15 έως 20 λεπτά. Προηγήθηκε καυγάς της βουλευτού με τον δράστη, ο οποίος κινήθηκε εναντίον της και άρχισε να την κλωτσάει και να την τραβάει από τα μαλλιά. Εκείνη την στιγμή επενέβη ένας καταστηματάρχης που είδε το συμβάν.

Ο δράστης έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε δύο φορές τη Jo Cox. Ο καταστηματάρχης προσπάθησε να τον σταματήσει. Πάλεψε με τον δράστη, ο οποίος έβγαλε ένα μαχαίρι και με αυτό χτύπησε τη βουλευτή, πριν απομακρυνθεί τρέχοντας.

Ένας άλλος μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι ο δράστης περίμενε την Cox να βγει από κτίριο βιβλιοθήκης για να της επιτεθεί. Αναμένουμε πλέον να δούμε αν τα κίνητρα του δράστη ήταν πολιτικά, κάτι που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για τη Βρετανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα