Το μωρό που μας φέρνει στα 7δισ.

Το μωρό που μας φέρνει στα 7δισ.

Την Danica May Camacho, που γεννήθηκε στη Μανίλα επέλεξε ο ΟΗΕ σαν το παιδί που έσπασε το ρεκόρ των επτά δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη. Ποιες άλλες χώρες το διεκδικούσαν (Vid)

Ένα κοριτσάκι από τις Φιλιππίνες, η Danica May Camacho είναι αυτό που έσπασε το ρεκόρ των επτά δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη.

Το ίδιο τίτλο διεκδικεί ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας, σύμφωνα με φιλανθρωπική οργάνωση.

Η χερσόνησος της Καμτσάτκα, μια από τις πλέον αραιοκατοικημένες περιοχές της Ρωσίας, ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τη γέννηση του δικού της "υποψήφιου", 19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ενός αγοριού που θα ονομαστεί Αλεξάντερ.

"Η χώρα μας αρχίζει στην Καμτσάτκα και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι το νεογέννητο αυτό είναι το πρώτο που γεννήθηκε στη Ρωσία την ημέρα κατά την οποία ο πληθυσμός της Γης φτάνει τα επτά δισεκατομμύρια", τόνισε ανώτατος αξιωματούχος της περιοχής.

Περίπου 7.400 χιλιόμετρα μακρυά, στον θύλακο του Καλίνινγκραντ, ανάμεσα στην Πολωνία και την Λιθουανία, γεννήθηκε ο Πιοτρ Νικολάγεφ στις 00:02 τοπική ώρα και διεκδικεί τον ίδιο τίτλο.

Στην Ινδία, η βρετανική οργάνωση Plan International ανακοίνωσε την γέννηση της Ναργκίς στις 07:20 τοπική ώρα σε κέντρο υγείας του Μαλ, ενός απομακρυσμένου χωριού του κρατιδίου. Η οργάνωση παρακολουθούσε επτά εγκύους στο Ουτάρ Πραντές, στο οποίο τα ποσοστά γεννήσεων είναι πολύ υψηλά.

Η μικρή Ντανίκα είναι το τέταρτο νεογέννητο που διεκδικεί μέχρι τώρα τον περιζήτητο τίτλο. Γεννήθηκε δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα σε δημόσιο νοσοκομείο της Μανίλας.

Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν ορίσει την 31η Οκτωβρίου 2011 ως την ημέρα που ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα επτά δισεκατομμύρια ανθρώπους, δώδεκα χρόνια μετά το ρεκόρ των έξι δισεκατομμυρίων.

Τότε, ο ΟΗΕ είχε επιλέξει τον Αντνάν Νέβιτς, που γεννήθηκε στο Σαράγεβο ως τον "νικητή", όμως αυτή την φορά ο οργανισμός αποφάσισε να μην ακολουθήσει αυτήν την διαδικασία με αποτέλεσμα αρκετές χώρες να διεκδικούν τον τίτλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

O άνθρωπος νούμερο 7 δισεκατομμύρια

SHARE:

24Media Network