Το Νέο Δελχί ζήτησε από το Πακιστάν να ενισχύσει την ασφάλεια της πρεσβείας του

Το Νέο Δελχί ζήτησε από το Πακιστάν να ενισχύσει την ασφάλεια της πρεσβείας του

Να ενισχύσει την ασφάλεια της πρεσβείας της στο Ισλαμαμπάντ ζητά η Ινδία από το Πακιστάν μετά την εκτέλεση του Μοχλαμαντ Κάσαμπ

Η Ινδία ζήτησε από το Πακιστάν να ενισχύσει την ασφάλεια της πρεσβείας της στο Ισλαμαμπάντ μετά την εκτέλεση του 25χρονου Πακιστανού, μοναδικού επιζήσαντα των πολύνεκρων επιθέσεων στην πόλη Μουμπάι (Βομβάη) τον Νοέμβριο του 2008, ανακοίνωσε ο ινδός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μοχάμαντ Κάσαμπ απαγχονίστηκε χθες Τετάρτη σε ινδική φυλακή μετά την απόρριψη αίτησης χάριτος από τον ινδό πρόεδρο για τη συμμετοχή του στις επιθέσεις της Βομβάης που προκάλεσαν το θάνατο σε 166 ανθρώπους. Ο Κάσαμπ παραδέχτηκε στη διάρκεια της δίκης του ότι ήταν μέλος της ισλαμιστικής οργάνωσης Λασκάρ-ι-Τάιμπα, με έδρα το Πακιστάν με έδρα το Πακιστάν.

"Ζητήσαμε να ληφθούν προληπτικά μέτρα για να προστατευτούν οι διπλωμάτες μας στο Πακιστάν. Στείλαμε επιστολή για το θέμα αυτό", τόνισε ο Σαλμάν Χουρσίντ. Το αίτημα διατυπώθηκε την Τρίτη όταν το Νέο Δελχί ενημερώθηκε για την προγραμματισμένη εκτέλεση του Κάσαμπ. 

SHARE:

24Media Network