Το νέο Σχέδιο Δράσης της Ε.Ε. για το προσφυγικό

Το νέο Σχέδιο Δράσης της Ε.Ε. για το προσφυγικό
COPYRIGHT (C) 2015 REX FEATURES. NO USE WITHOUT PERMISSION.

Οι ηγέτες της Ε.Ε και της Τουρκίας έφτασαν σε συμφωνία και αποφάσισαν "πρόγραμμα δράσης" για την μείωση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Εξετάζεται το ποσό της χρηματοδότησης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε σε "πρόγραμμα δράσης" με τη Τουρκία, σε μια συνεργασία για να να μειωθεί η ροή των μεταναστών στην Ευρώπη, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σήμερα, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Η συνάντηση του Συμβούλιο Κορυφής, στο οποίο συμμετέχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκίνησε στις Βρυξέλλες χθες και συνεχίζεται.

Το Σχέδιο Δράσης το οποίο διαπραγματεύτηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις τουρκικές αρχές ενέκριναν οι 28 Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες με βασικό θέμα την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνόδου “συγκρατημένα αισιόδοξος”, συγχαίροντας την Επιτροπή για τη συμφωνία που πέτυχε στο εν λόγω Σχέδιο Δράσης με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος Τουσκ σημείωσε πως θα ενισχυθεί περαιτέρω ο ρόλος της Frontex και θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί απευθείας επιστροφές παράτυπων μεταναστών. Επιπλέον, ανέφερε ότι τα κράτη μέλη θα είναι έτοιμα να συνδράμουν με εκατοντάδες συνοριοφύλακες έτσι ώστε να ενισχυθούν τα hotspots σε Ελλάδα και Ιταλία.

Τέλος, ο Ντ. Τουσκ ανέφερε πως οι 28 έκαναν μια πρώτη συζήτηση για την αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network