Το PKK διέταξε τα μέλη του να σταματήσουν τη δράση τους στην Τουρκία

default image

Οι επικεφαλής του ΡΚΚ έλαβαν την απόφαση αυτή ανταποκρινόμενοι σε εκκλήσεις εντός και εκτός της Τουρκίας. Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP υποστηρίζει ότι στόχος των επιθέσεων στην Άγκυρα ήταν τα μέλη του

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) έδωσε εντολή στα μέλη του να σταματήσουν τη δράση τους στην Τουρκία, εκτός και αν δεχτούν επίθεση, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Firat που πρόσκειται στην οργάνωση αυτή.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι οι επικεφαλής του ΡΚΚ έλαβαν την απόφαση αυτή ανταποκρινόμενοι σε εκκλήσεις εντός και εκτός της Τουρκίας. Οι Κούρδοι μαχητές θα πρέπει να αποφύγουν ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή “δίκαιων εκλογών” στην Τουρκία την 1η Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λίγες ώρες μετά το μακελειό στην Άγκυρα όπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από δύο εκρήξεις στον χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη μια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης με τη συμμετοχή εκατοντάδων φιλοκούρδων και αριστερών ακτιβιστών.

Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP υποστηρίζει ότι στόχος των επιθέσεων στην Άγκυρα ήταν τα μέλη του

Το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) υποστηρίζει ότι στόχος της διπλής βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα ήταν τα μέλη του και προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί δραματικά.

“Λίγο μετά την έναρξη της πορείας, γύρω στις 10.04 (τοπική ώρα) σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις εν μέσω του μπλοκ του HDP. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε ότι ο κύριος στόχος των επιθέσεων ήταν το HDP”, ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

“Πολλοί από τους τραυματίες είναι σε πολύ βαριά κατάσταση και για αυτό υπάρχει ο φόβος ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα