Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας επικύρωσε τις απειλές κατά Κύπρου

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας επικύρωσε τις απειλές κατά Κύπρου
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προεδρεύει του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας AP

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα μετά τις προειδοποιήσεις του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ότι "οι μονομερείς κινήσεις στην τουρκική Βόρεια Κύπρο δεν συμβάλουν στην παγκόσμια ειρήνη”.

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στη Συρία, αλλά θα κάνει χρήση του δικαιώματός της για αυτοάμυνα, προειδοποίησε  η Άγκυρα.

Όπως αναφέρει το Militaire.gr, σε ανακοίνωση μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας αναφέρεται ότι η Τουρκία ανέκαθεν υποστήριζε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και την πολιτική ενότητα και τόνισε ότι η μεγαλύτερη απειλή για μια πολιτική λύση στη Συρία είναι η “τρομοκρατική παρουσία” ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Τουρκία δεν είναι αδιάφορη για την προσπάθεια των PKK / PYD-YPG να αλλάξουν τη δημογραφική σύνθεση σε περιοχές που συνορεύουν με την Τουρκία. Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον” αποφασιστικό αγώνα κατά της τρομοκρατίας για να προστατεύσει τον λαό της από απειλές που προέρχονται από τρομοκρατικές ομάδες κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία και το Ιράκ”.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει καμία κίνηση αντίθετη με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας ή της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”. Προειδοποίησε επίσης ότι οι μονομερείς κινήσεις στην περιοχή δεν συμβάλουν στην παγκόσμια ειρήνη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Ο Ερντογάν δηλώνει αντι-ιμπεριαλιστής και καλεί τα ισλαμικά κράτη να “σπάσουν τα δεσμά τους”!
Εκσυγχρονισμός F-16: Οι “δράκοι” και οι “έξτρα χρεώσεις” που μπορεί να οδηγήσουν σε αδιέξοδα
Η υπόθεση Κασόγκι, ο πρίγκηπας Μοχάμεντ, οι ΗΠΑ και ο Ηγεμών του Μακιαβέλλι

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα