Τουρκία: Άρον-άρον παραιτούνται από τα νοσοκομεία οι Τούρκοι γιατροί και φεύγουν για το εξωτερικό

Τουρκία: Άρον-άρον παραιτούνται από τα νοσοκομεία οι Τούρκοι γιατροί και φεύγουν για το εξωτερικό
Τούρκοι γιατροί AP Photo/Mehmet Guzel

Τους τελευταίους 18 μήνες το τουρκικό σύστημα υγείας έχει δει 8000 γιατρούς να παραιτούνται λόγω εξάντλησης και περιστατικών βίας εναντίον τους.

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει το κύμα παραιτήσεων γιατρών από το τουρκικό σύστημα υγείας από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία.

Η κορυφαία ιατρική ένωση της χώρας γνωστοποίησε έρευνα σύμφωνα με την οποία έχουν παραιτηθεί από τη δουλειά τους 8000 γιατροί από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα.

Αιτία αποτελούν τα εξοντωτικά ωράρια (που πολλές φορές φτάνουν και τις 36 ώρς συνεχόμενης εργασίας), οι σωματικές και λεκτικές επιθέσεις από τους ασθενείς και τους συνόδους τους αλλά ο εκφοβισμός.

Οι περισσότεροι από τους παραιτηθέντες αναζητούν την ίδια ώρα εργασία στο εξωτερικό όπου σίγουρα θα βρουν καλύτερες συνθήκες δουλειάς και καλύτερες απολαβές.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα με την πανδημία ενώ παρουσιάζει πολύ χαμηλές επιδόσεις στο κομμάτι του εμβολιασμού αφού και με τις δύο δόσεις έχει εμβολιαστεί μόλις το 51% του πληθυσμού.

“Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους γιατρούς και το εν γένει ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία” ήταν το καταληκτικό σχόλιο της έρευνας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα