Τουρκία: Χιλιάδες παραιτήσεις γιατρών λόγω εξάντλησης

Τουρκία: Χιλιάδες παραιτήσεις γιατρών λόγω εξάντλησης
Εμβολιασμός στην Τουρκία AP Photo/Emrah Gurel, File

Tο τουρκικό ΕΣΥ βρίσκεται αντιμέτωπο με μαζικό κύμα παραιτήσεων γιατρών που έφτασαν στα όρια της εξάντλησης λόγω της πανδημίας.

Κύμα παραιτήσεων γιατρών από όλες τις βαθμίδες της υγείας αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η Τουρκία.

Η πανδημία έφερε τεράστιο φόρτο εργασίας, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, με συνέπεια όπως ο ίδιος ο Τούρκος Υπουργός Υγείας παραδέχθηκε να δηλώσουν παραίτηση συνολικά 2400 γιατροί τον τελευταίο χρόνο!

Ο Φαχρετίν Κότσα αναγκάστηκε να δώσει τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα μετά από ερώτηση της αντιπολίτευσης στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι υγειονομικοί της Τουρκίας είχαν προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων αξιώνοντας βελτίωση των συνθηκών εργασία τους, προστατετικό εξοπλισμό για τον κορονοϊό και μείωση του ωραρίου εργασίας έτσι ώστε να μην φτάνουν στο όριο της εξάντλησης.

Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι και σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 357 Τούρκοι υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων.

Κατά την απάντηση του Υπουργού τέλος έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου 522 γιατροί εγκατέλειψαν το δημόσιο σύστημα υγείας για να δουλέψουν στο ιδιωτικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα