Τουρκικό ΥΠΕΞ για Στόλτενμπεργκ: “Στηρίζουμε την πρωτοβουλία, περιμένουμε την Ελλάδα”

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Στόλτενμπεργκ: “Στηρίζουμε την  πρωτοβουλία, περιμένουμε την Ελλάδα”
Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, στηρίζοντας την "πρωτοβουλία" του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. "Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα".

Ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει ότι στηρίζει τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ εξέδωσε το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας. Σε αυτή, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η πρωτοβουλία του Στόλτενμπεργκ υποστηρίζεται από τη χώρα, η οποία “είναι έτοιμη για διάλογο” και “περιμένει” την Ελλάδα.

Αναλυτικά:

“Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανέλαβε πρωτοβουλία για την μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και την αποφυγή ατυχημάτων μεταξύ ναυτικών και αεροπορικών μονάδων.

Αυτή η πρωτοβουλία, που υποστηρίζεται από τη χώρα μας, αποσκοπεί στην έναρξη στρατιωτικών – τεχνικών συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

Περιμένουμε από την Ελλάδα να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Από την άλλη πλευρά, θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα, χωρίς προϋποθέσεις, προκειμένου να βρει μόνιμες λύσεις σε όλα τα ζητήματα μεταξύ μας και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα