Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 30 τραυματίες από κατάρρευση σούπερ μάρκετ

default image

Τέσσερις νεκροί και 30 τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός από κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ στα προάστια της Ρίγας, στην Λετονία

Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων στην Ρίγα. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε η οροφή ενός σουπερμάρκετ στα προάστια της Ρίγας, της πρωτεύουσας της Λετονίας.

Αυτό μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο BNS επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης της χώρας.

“Υπάρχουν τέσσερις θανάσιμα τραυματισμένοι (…) Οι διασώστες θα συνεχίσουν να εργάζονται όλη τη νύχτα, είναι πολύ νωρίς για να εικάσουμε για τα αίτια (του δυστυχήματος) και για να πούμε αν υπάρχουν περισσότερα θύματα ή επιζώντες” στα ερείπια του σουπερμάρκετ Maxima, σύμφωνα με την Βικτόρια Σέμπελε εκπρόσωπο των υπηρεσιών διάσωσης.

Ένα μεγάλο τμήμα, έκτασης 500 τετραγωνικών μέτρων, της στέγης του σουπερμάρκετ Maxima κατέρρευσε έπειτα από μια “έκρηξη”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Ρίγας Άντρις Αμέρικς. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής τι είδους έκρηξη ήταν αυτή.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 13 πυροσβεστικά οχήματα και 17 ασθενοφόρα. Οι διασώστες ανέσυραν σώους από τα συντρίμμια 15 ανθρώπους και βρήκαν άλλους δύο νεκρούς. Εκφράζονται φόβοι ωστόσο ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμη έως και 50 παγιδευμένοι κάτω από τόνους τσιμέντου.

Το εμπορικό κέντρο όπου στεγαζόταν το πολυκατάστημα είχε κατασκευαστεί το 2011. Την εποχή που ολοκληρώθηκε είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα τρία καλύτερα αρχιτεκτονικά έργα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα