Τουρκία: 300.000 Σύροι επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

Τουρκία: 300.000 Σύροι επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις
Μετανάστρια από τη Συρία με το μωρό της - Φωτογραφία αρχείου AP

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 3,5 εκατ. Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου.

Σχεδόν 300.000 Σύροι έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους μετά τις δύο διασυνοριακές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει δύο επιχειρήσεις – «Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελαίας» – εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG και του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία. Η Άγκυρα θεωρεί την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ YPG τρομοκρατική οργάνωση.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου. Κάποιοι Τούρκοι τους θεωρούν οικονομικό βάρος και απειλή για τις θέσεις εργασίας.

Η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», το 2016, είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί το Ισλαμικό Κράτος από εδάφη κατά μήκος της μεθορίου και η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» την ανάκτηση του ελέγχου της γειτονικής περιοχής Αφρίν από τα χέρια των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας την Άνοιξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα