Τουρκία: 42 νεκροί και σχεδόν 900 τραυματίες εξαιτίας του σεισμού

Τουρκία: 42 νεκροί και σχεδόν 900 τραυματίες εξαιτίας του σεισμού
Επιζών στέκεται σε ερείπια κτιρίου στη Σμύρνη AP

Η Τουρκία μετρά τις πληγές της με 42 νεκρούς και 896 τραυματίες. Οι διασωθέντες έφτασαν τα 103 άτομα, ενώ πάνω από μία ολόκληρη μέρα μετά τον φονικό σεισμό συνεχίζουν οι απεγκλωβισμοί.

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του σεισμού 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Αιγαίο την Παρασκευή και έπληξε την Σάμο και την επαρχία της Σμύρνης, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό που δημοσιοποίησε σήμερα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τραυματίες έχουν φθάσει τους 896.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν «σε εννέα κτίρια τα οποία καταστράφηκαν», διευκρίνισε η AFAD, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συνολικά 20 κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Tunc Soyer, η πλειονότητα των οποίων στη συνοικία Bayrakli.

Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίστηκαν και το Σάββατο στην πόλη της Σμύρνης.

Σωστικό συνεργείο αναζητά επιζώντες κάτω από συντρίμμια κτιρίου, Σμύρνη 30 Οκτωβρίου 2020. AP

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από κάθε κτίριο που κατέρρευσε, καθώς οι ομάδες αναζήτησης και διάσωσης έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εντοπίσουν αυτούς που παγιδεύτηκαν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε 24 ώρες μετά τον σεισμό ότι 103 άτομα διασώθηκαν από τα ερείπια του σεισμού, σύμφωνα με το CNN.

Η τελευταία διάδωση, μέχρι στιγμής, είναι ενός 53χρονου άνδρα, 33 ώρες μετά το ξύπνημα του Εγκέλαδου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα